IGAZSÁGOS GYŐZELEM (VIDEÓVAL)

 

A nagy győzelmek után hajlamos az ember kicsit leereszteni és esetleg félvállról venni a könnyebbnek hitt ellenfeleket. Ez most szerencsére nem történt meg, de annyi mindenképpen megfigyelhető, hogy az Astra  jobb teljesítményt nyújt a papíron erősebb ellenfelek ellen.  A legjobb meccseket az osztrák bajnok, a Viktória és az MTK ellen láttam a lányoktól, no persze nem kritika, csak észrevétel. 

 

Pedig az UTE most sem kikapni érkezett Csepelre,  kőkeményen védekezve próbálták csírájában elfojtani a támadásainkat.  Persze, ebben a hazai lányok is segítségükre voltak, hisz sem a kombinatív játékban, sem a helyzetkihasználásban nem  jeleskedtek. Majdnem fél órát kellett várni az első gólra ( Megyes beadását Godvár értékesítette),  és ezzel sikerült összekuszálnunk a vendég csapat védelmét annyira, hogy  rá pár percre Sümegi  is betaláljon.  Azt sem hallgathatjuk el, hogy   – a játék képéhez képest  –  kevés gól  Bíró Barbara ( az UTE kapusa ) érdeme is volt,  aki fiatal kora ellenére, nagy magabiztossággal  parádézott és irányította a vendégek védelmét.  Aztán a félidő végén, már ő is tehetetlen volt amikor Dikanová rávezette a Halászitól kapott  labdát és „ rutinosan” ( ő is csak 18 éves ) belőtte a HARMADIKAT

 

A második aztán, nem ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, hisz újabb 20 percet kellett várni arra, hogy megzördüljön a vendégháló, és ismét Godvár Kati  volt eredményes.  Voltak persze kicsi, nagy, nagyobb, még nagyobb helyzetek – sőt egy ízben Szabó Bogi kapura perdítését Pincze „mentette” az Újpest gólvonaláról ( ja kérem az igazi védő mindig ment a kapu előtt! J )  de rendre kimaradtak a 16-os környékén hozott rossz döntések miatt.  A 30. percben aztán egy kapu előtti kavarodás után a szemfüles Sümegi lőtt a hálóba,  majd a vége felé még  Pincze Gabi is lőtt egy szépségdíjas gólt, megmutatva, hogy csatárként pallérozódott még (ennél is ) ifjabb korában.   Így  igazságosan elosztva, félidőnként 3-3 gólt szerezve, magabiztosan, de nem nagy harci kedvet mutatva győztük le a szervezetten védekező Újpestet.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve. Kattints!

 

 

Hódi Mihály ( a női válogatott pályaedzője ):

A derekasan küzdő Újpest ellen az Astra fél gőzzel is ( „Na ez volt a bajom „ *a szerkesztő megjegyzése )  magabiztosan tartotta otthon a három pontot. A bővebb válogatott keretbe tartozó Astrás játékosok meggyőző teljesítményt nyújtottak.

 

 

Oroszi Sándor (UTE ):

A Jet-Sol  Liga jelenleg legjobb csapatától szenvedtünk vereséget, gratulálok az Astrának és kívánom, hogy nyerjék meg a bajnokságot!

 

 

Dombó János ( Astra HFC ):

Egy hajtós, küzdős és végtelenül szimpatikus  ellenfelet sikerült legyőznünk , bár a játék minőségével és a helyzetkihasználásunkkal nem lehetünk elégedettek.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?