MINDEN KEREK VOLT

A női futsal NB-I. harmadik fordulójában az eddig hibátlan két együttes találkozott. A két csapatnál változások voltak a nyár folyamán, jelentősen megerősödött mindkét csapat kerete. Az együttesek eddig a Magyar Kupa küzdelmeiben találkoztak két alkalommal és az Astra Bulls győzött mindkét alkalommal az NB-II-s bajnok Rába ETO ellen.

 

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – ETO Futsal Club Győr 10 – 0 (5-0)

                    

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2013. 09. 21-szombat 17: 00

Játékvezetők: Moldván István, Kozma Zoltán, Cserni Tamás.

Astra Bulls: Vincze Anikó – Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Zágor Bernadett.

Cserék: Kovács Klaudia, Dombai Nagy Anett, Dikanová Dominika, Bernáth Csilla, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

ETO: Mészár Krisztina – Csepregi Gabriella, Üveges Katalin, Sipos Lilla, Újvári Krisztina.

Cserék: Jakab Petra, Vígh Renáta, Szűcs Vivien, András Franciska, Nagy Tünde. Vezetőedző: Molnár Attila.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (5), Zágor Bernadett (2), Dikanová Dominika, Bernáth Csilla, Szabó Nóra.

Sárga lap: Bernáth Csilla illetve András Franciska.

 

 

Fergeteges hangulatot teremtettek a szurkolók a félegyházi sportcsarnokban, nagyon sok győri szurkoló érkezett. Jól indult a mérkőzés, mindkét fél felvállalta a nyilt játékot. Szép támadásokat vezetett mindkét együttes, de a kapuk nem forogtak veszélyben, mivel a befejezések nem sikerültek. Az első gólra a 4. percig kellett várni, amikor egy élesen belőtt labdát Szabó Boglárka a bal alsóba helyezett. Ezután még kétszer betalált a győriek kapujába, nehezen tudták feltartóztatni. A háromgólos vezetés megfogta a vendégek játékát, igyekeztek szépíteni az eredményen, de nem tudták bevenni Vincze Anikó kapuját. A félidő hajrájában még további gólok estek, Dombai Nagy Anett pontos átadását Dikanová Dominika közelről biztosan lőtte a kapu jobb oldalába. Hatalmas volt az iram, de becsúsztak szabálytalanságok is, így a hazaiak 10-m-s büntetőhöz jutottak, amit Zágor Bernadett magabiztosan értékesített. Ekkor már az eredményjelző 5-0 –s hazai vezetést mutatott. A vendégek is büntetőhöz jutottak a félidő legvégén, de Csepregi Gabriella lövését Vincze Anikó kiütötte.

 

 

Szünet után folytatódott a hatalmas küzdelem, a vendégek távoli lövésekkel kísérleteztek, de nem találták el a kaput. Agresszíven letámadott a hazai csapat, Zágor szerzett labdát, elvezette és éles szögből a hálóba talált. Sorban jöttek a hazai gólok, Dombai Nagy Anett oldalberúgására Bernáth Csilla érkezett és egyből a kapu jobb oldalába lőtt. A továbbiakban még kétszer Szabó Boglárka szerzett gólt. A mérkőzés zárásaként szép Megyes – Zágor labdajáratást követően Szabó Nóra is betalált A mai mérkőzésen minden a hazaiak akarata szerint alakult, akik határozottan és jól védekeztek, veszélyes kontrákat vezettek. Az első játékrészben már eldőlt a mérkőzés, a másodikban további öt gól került a vendégek hálójába, így gólfesztivállal zárult a mai mérkőzés.

 

 

Molnár Attila: A mai mérkőzésen mindenben jobb volt ellenfelünk, sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz. Ezen a mérkőzésen megmutatták, hogy hol a helyünk. Nagyon szégyeljük magunkat edzőtől kezdve a játékosokig a mai teljesítmény miatt. A későbbiek folyamán rengeteg munkára lesz szükség, hogy egyesületünk hírnevét és presztisét visszaállítsuk oda, ahova való. Elnézést kérek mindenkitől.

 

 

Szabó Boglárka: Nagyon örülök, hogy nyertünk. Megmondom őszintén nem számoltam ilyen nagyarányú győzelemre. Végig mi domináltunk és sok helyzetet így is kihagytunk. Csapatként győztünk, és ennek köszönhetem azt is, hogy ennyi gólt rúgtam. Remélem ez a meccs lendületet ad a továbbiakhoz.

 

 

Bernáth Csilla: Sokkal nehezebb mérkőzésre számítottunk. Tudtuk, hogy végig küzdenünk kell, hogy megnyerjük a mérkőzést.

 

 

Dombó János: Végig az történt a mai mérkőzésen, amit mi szerettünk volna. A mai napon frissebbek, elszántabbak voltunk, jobban hittünk a sikerben. Nagyon sokat tettek a lányok a mai sikerért. Becsüljük meg az elért eredményt és kezeljük a helyén.

 

 

Varga Ferenc

Vélemény, hozzászólás?