Hírek

MAGABIZTOS SIKER A KÉSZ ARÉNÁBAN

 

Magabiztos Astra-Bulls siker a KÉSZ Arénában

 

A női futsal NB-I. ötödik fordulójában a listavezető a Szombathelyi Egyetemi SE csapatát fogadta. A vendégek kellemes, de hosszú utazást letudva érkeztek a bajnoki találkozóra. A mérkőzés előtt az egyetemista lányok egy rövid sétát tettek a városban, így készültek az összecsapásra.

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Szombathelyi Egyetemi SE 12 – 1 (7-1)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2013. 10. 06. 15: 00

Játékvezetők: Richter Miklós, Geleta Mihály, Mohácsi István.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Pincze Gabriella, Zágor Bernadett.

Cserék: Bernáth Csilla, Dikanová Dominika, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

Szombathely: Kiss Emilia – Nagy Bianka, Lehota Szimonetta, Czene Mónika, Orbán Szandra.

Cserék: Csibi Nóra, Montag Eszter, Boda Patrícia. Vezetőedző: Szimán Bálint.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (6), Zágor Bernadett (4), Szabó Nóra, Bernáth Csilla illetve Orbán Szandra.

 

 

A csapatok bajnoki táblázaton elfoglalt helyezése alapján várható volt, hogy a listavezető akarata fog érvényesülni. A vendégek minden erejüket a védekezésre fordítottak, csak idő kérdése volt, hogy mikor indul be a gólgyártás a hazaiak részéről. Az első perc végén Szabó Boglárka nyitotta ki a gólcsapot, és az első játékrészben három gólig jutott. A csapat további gólfelelősei közül Zágor Bernadett kétszer, Szabó Nóra és Bernáth Csilla egy-egy találattal járult a gólzáporhoz. A vendégek Orbán Szandra góljával szépítettek, így 20 perc játék után az eredményjelző 7-1 –es hazai vezetést mutatott.

 

A második félidőben is sok szép akciót vezetett a hazai csapat. Letámadásos taktikájukkal sok labdát szereztek már a vendégek térfelén és megoldhatatlan feladat elé állították ellenfelüket. A sokpasszos játék eredményeként ebben a félidőben Szabó Boglárka három, míg Zágor Bernadett két gólt szerzett, így a mérkőzés végére kialakult a 12-1-es hazai siker. A mai mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy végig a rutinosabb csapat akarata érvényesült. Egy nagyon sportszerű vendégcsapatot ismerhettünk meg, akik fognak még meglepetést okozni. A bekapott gólok ellenére kapusuk Kiss Emilia bravúrokat mutatott be.

 

 

Zágor Bernadett: Nagyon beállt védekezni ellenfelünk, így sok labdajáratással és átlövésekkel sikerült gólokat szereznünk. Sikerült ma négy gólt szereznem, minden mérkőzésen a győzelemre játszunk és igyekszünk saját játékunkat érvényesíteni.

 

 

Szimán Bálint: Tudtuk, hogy az Astra jó csapat, az NB-II-ben már találkoztunk. Első NB-I-es évünkben a zárt védekezésből történő kontrajáték megtanulása a célunk, de ebből ma nem sokat tudtunk megvalósítani. Voltak hiányzóink, célunk a kilencedik hely megszerzése.

 

 

Dombó János: Jól játszottunk, rengeteg helyzetet azért kihagytunk a 12 szerzett gól ellenére. Ellenfelünk zárt védekezése megnehezítette dolgunkat, kapusuk is jól teljesített főleg az első félidőben. A csapat érdeme a mai győzelem, mindenki megtette a dolgát, akik ma pályára léptek kiválló teljesítményt nyújtottak.

 

 

Varga Ferenc

 

Szólj hozzá