RANGADÓT VESZÍTETTÜNK (videóval)

 

Régi jó szokásunk, hogy teret adunk honlapunkon „idegen tollaknak” is, és figyelmesen olvassuk, külső szemlélődők sorait a különböző honlapokon. Most éppen a nőifoci.com-ról szemezgetünk Virág Iván cikkéből:

„Szombaton, egy finom ebéd után mentem ki megnézni az  Astra-FTC  meccset és nem bántam meg, sőt nagyon jól döntöttem!  Az Astra már verte az MTK-t és a Fradit is, és  ha ezt a meccset is behúzta volna, szinte már a döntőben érezhette volna magát. Bár vereséget szenvedett, még mindig a legnagyobb esélye neki van, hogy a döntő egyik résztvevője legyen.  A meccs azt hozta amit várt az ember, hatalmas csaták voltak, sportszerű, végig nyílt meccs és a játékvezető részéről egy igen vitatott helyzet, amikor a 17-ik percben Németh Julcsit ki kellett volna állítani. Bár a játékvezető szerint elég volt a sárga, szerintem ki kellett volna állítani a egyébként jól védő kapust. És ugye, az hátrány lett volna, ha 73 percet 10 emberrel kellett volna játszania a Fradinak. Meg kell jegyeznem, az első meccsen az Astra kapusát (hasonló esetben) is ki kellett volna állítani.”

 

Kovács Klaudia, az Astra kapusa is jól védett, így kapusposzton kellemes gondjai lehetnek a kapitánynak. A 31-ik percben Zeller Dóri révén a Fradi szerzett vezetést, amit a félidőig meg is tartott. A második félidőben (az 58 percben) egy kavarodás után Szabó Dorottya saját kapujában talált.” ( Mivel több tudósításban is, „csak az öngólt” említik meg, hozzátenném, hogy  azért ne vegyük el az Astrás lányoktól a dicsőséget, hisz az „öngólt” azért megelőzte egy támadás, aminek végén Sümegi  fejelt nagyszerűen kapura, és a kapufáról továbbperdülő labda a gólvonalon ( sokak szerint a gólvonalon belül ) pattogott, amit aztán a menteni igyekvő vendégjátékos a hálóba lőtt. Azaz maga a fejes is gólt érdemelt, ha ugyan nem volt gól! – a szerk. megjegyzése –

 

„Azt gondolta volna az ember, hogy most az Astra kerül lélektani fölénybe és akár a győzelmet is megszerezheti.  A 66.-ik percben viszont egy olyan gólt láttunk, hogy ha ez Barcelonában történik még mindig erről beszélnének. Ment előre az Astra és kicsit kinyílt, ám a félpályánál Diószegi Fanni remek technikai megoldással becsapta őrzőjét, majd az idegenlégiós Nakshije Krivanjevát indította, aki hatalmas sprint után becsúszva megelőzte a keresztezni akaró védőt,  és ziccerbe hozta az üresen lévő Kaján Zsanit,  aki higgadtan kicselezte a kapust és megszerezte a győztes gólt.”

 

Mindkét edző űzte, hajtotta játékosait, és ők meg is tettek mindent a győzelemért. Összességében női szinten igen küzdelmes, hajtós mérkőzés volt, ahol mindkét csapat sokat futott és győzelemre tört, ami ma a Fradinak megérdemelten sikerült. Egy góllal jobbak voltak, de az Astrának sincs szégyenkezni valója.  A hazaiaktól nekem Kovács kapuson kívül az első félidőben (főleg pontrúgásaival) Godvár Katalin tűnt ki,  de a többi játékos is nagyot küzdött, bár ezúttal kiemelkedő teljesítményre nem voltak képesek.”

 

„Sok ilyen nyílt mérkőzésre lenne szükség, ahol mindkét csapat támadó felfogásban játszik, és  bizonyították azt a lányok, hogy kár egyeseknek leírni a magyar női focit. Én nem bántam meg, hogy desszertként ezt a meccset választottam. De, azért még otthon egy somlóit bevágtam…”

 

Virág Iván

 

A mérkőzés jegyzőkönyve. Kattints!

Képek a Facebookon.Kattints!

Vélemény, hozzászólás?