TOVÁBB TART A VERETLENSÉGÜNK (videóval)

 

A női futsal NB-I. hatodik fordulójában a táblázat negyedik helyén álló Budapesti Műszaki Egyetem-Docler Akadémia csapatát fogadta a listavezető Astra.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Budapesti Műszaki Egyetem- Docler Akadémia 7- 1 (1-1)

 

Kiskunfélegyháza, Kész Aréna 150 néző. 2013. 10. 13. 15: 00

Játékvezetők: Janicz Gergő, Laczkó Zoltán, Molnár Péter.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Bernáth Csilla, Dikanová Dominika.

Cserék: Halászi Kinga, Csorbai Nikolett, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János

BME-Docler Akadémia: Winternitz Zsuzsanna – Pintér Orsolya, Winternitz Katalin, Molnár-Sáska Ildikó, Molnár Zsófia.

Cserék: Farkas Klaudia, Winternitz Anna, Fábián Dóra, Pataki Mária, Ádám Anna Kinga, Füziné Görög Angelina. Vezetőedző: Csernai Gábor.

Gólszerzők: Csorbai Nikolett (2), Szabó Boglárka (2), Bernáth Csilla, Szabó Nóra, Halászi Kinga, illetve Pintér Orsolya.

 

 

A félegyházi szurkolók érezték, hogy a mai napon egy izgalmas mérkőzést fognak látni, így igen sokan látogattak ki a Kész Arénába. Már a mérkőzés kezdetén lehetett látni, hogy a vendégek nagyon megszervezték védekezésüket, hogy ezzel megnehezítsék a listavezető játékát. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a hazaiak nem tudták feltörni a vendégek zárt védekezését. Egy szép kontrából az egyetemisták a vezetést is megszerezték, a 11. percben jobboldali támadás végén Pintér Orsolya kilőtte a kapu jobbalsó sarkát, 0-1. A hazai csapat csak a 18. percben tudott válaszolni, amikor Szabó Boglárka labdát szerzett, pontosan továbbított Csorbai Nikoletthez, aki értékesítette helyzetét, 1-1.

 

 

Szünet után nagyot változott a hazaiak játéka, szervezettebb és veszélyesebb lett az Astra, a  23. percben Szabó Boglárka ismét labdát szerzett és laposan a jobbalsóba lőtt, 2-1. A vezetés után felszabadult lett a hazaiak játéka, a 30. percben Megyes Ágnes átadásából Csorbai Nikolett újra betalált, 3-1. Egy perc sem telt el, amikor a zárt védekezés ellenszereként Bernáth Csilla távoli lövése a balfelsőbe csapódott, 4-1. A mérkőzés e szakaszában a vendégeknél már némi fáradság is jelentkezett, főlényben volt a listavezető. A 3l. percben Bernáth Csilla átemelte a labdát a védők felett és az érkező Szabó Nóra fejjel talált a hálóba, 5-1. A 36. percben ismét hazai gólnak tapsolhatott a publikum, Halászi Kinga átadását Szabó Boglárka közelről bepasszolta, 6-1. A mérkőzés hajrájában Halászi Kinga is felíratkozott a gólszerzők közé, Bernáth Csilla átadásából távolról hatalmas gólt szerzett, 7-1.

 

 

A mai napon egy izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben a vendégek partiban voltak a listavezetővel. A második félidőben már a tapasztaltabb csapat akarata érvényesült, megtalálták a zárt védekezés ellenszerét, fontos gólokat szereztek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A találkozón a második félidőben volt egy sajnálatos sérülés, a vendégek játékosa Molnár-Sáska Ildikó egy összecsapásnál megsérült, kórházba kellett szállítani, mielőbbi felépülést kívánunk neki.

 

 

Csorbai Nikolett: Ebben a szezonban igazoltam a csapathoz, jól érzem magam, egy nagyon összeszokott jó társaságba kerültem. A mai mérkőzésen sikerült feltörni ellenfelünk zárt védekezését, és szép gólokat szereztünk.

 

 

Csernai Gábor: Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, amit a második játékrészben már nem tudtunk megvalósítani, erőnlétünk is elfogyott. Hosszú út vár a csapatra, nagyon sok új játékrendszert kell még megtanulnunk.

 

Dombó János: A mai napon egy nagyon jól összerakott csapattal találkoztunk, nehéz volt feltörni a koncentrált, zárt védekezésüket. Szünetben rendeztük sorainkat, mivel az első félidőt többen túlizgulták. Tanulsága a mai mérkőzésnek, hogy előbb kell megkezdeni a zárt védekezés megbontását. A csapat közös érdeme a mai siker, mindenki hasznosan és jól teljesített. Molnár-Sáska Ildikónak az egész csapat nevében jobbulást kívánunk!

 

 

Varga Ferenc

 

A mérkőzés jegyzőkönyve. Kattints!

Vélemény, hozzászólás?