TOVÁBB ROBOG A FÉLEGYHÁZI GYORS

 

A női futsal NB-I. hetedik fordulójának záró mérkőzéseként az Univerzum otthonában, Csömörön lépett pályára a listavezető. Mindig izgalmas és feszült mérkőzéseket játszottak a felek a korábbi mérkőzéseken, a mai összecsapás is sok izgalmat ígért. A mérkőzésre a futsal szövetségi kapitány is kíváncsi volt, aki a helyszínen várta a mérkőzés kezdetét.

 

 

Univerzum Sport Club – Astra Kiskunfélegyházi Bulls 2 – 4 (2-2)

Csömör, Csömöri Sportcsarnok. 2013. 10. 20. 19: 30

Játékvezetők: Harmath Zsolt, Vámos Tamás, Leél-Őssy Ádám.

Univerzum: Hargas Annamária – Bernhardt Bernadett, Ganczer Hajnalka, Hóbel Tímea, Bagdi Csilla.

Cserék: Deczki Vanda Kinga, Horváth Hanna, Bereczki Orsolya. Vezetőedző: Jakó István.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Halászi Kinga, Zágor Bernadett, Bernáth Csilla, Dombai Nagy Anett.

Cserék: Szávay Dóra Orsolya, Kancsár Evelin Renáta, Szabó Nóra, Sebestyén Györgyi. Vezetőedző: Dombó János.

Gólszerzők: Hóbel Tímea (2) illetve Dombai Nagy Anett (3), Zágor Bernadett.

Sárga lap: Bereczki Orsolya.

 

 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, lehetett látni, hogy mindkét csapat a győzelemre igyekszik alakítani játékrendszerét. A mérkőzés kezdetére megérkezett a félegyházi szurkolócsoport is, fergeteges hangulatot teremtettek a csarnokban. Mindkét csapat szervezetten védekezett, nehezen találtak réseket, voltak lehetőségek is, de kimaradtak a helyzetek. A vendég listavezető pontos labdajáratással igyekezett feltörni a hazaiak zárt védekezését. Az első gólra a 11. percig kellett várni, ekkor Zágor Bernadett hosszú labdavezetést követően élesen kilőtte a kapu balalsó sarkát, 0-1. Lendületbe jött a vendégcsapat, pontos passzokkal vezették akcióikat. Zágor ügyes labdát adott a sarokban helyezkedő Halászi Kingához, aki laposan belőtte a kapu elé, és az érkező Dombai Nagy Anett nem hibázott, 0-2. A félidő hajrája sok izgalmat hozott, a 18. percben Bernhardt Bernadett keresztbe lőtt átadására Hóbel Tímea érkezett és közelről kihasználta helyzetét, 1-2. A legvégén egy eladott labdára Hóbel Tímea lecsapott és kiegyenlített, 2-2.

 

 

Szünet után is nagyon sok izgalom volt, de voltak kapkodások is mindkét oldalon. A 23. percben a nagy kedvvel játszó Sebestyén Györgyi indította Dombai Nagy Anettet, aki egy csel után biztosan helyezett a jobbalsó sarokba, 2-3. Nagy volt a küzdelem, a vendégek rutinosan őrizték előnyüket, a hazaiak is igyekeztek változtatni az eredményen, de a kapu előtt pontatlanok voltak. A mérkőzés legvége ismét hozott izgalmakat, a vendégek elérték a hatodik szabálytalanságot, büntetőhöz jutott az Univerzum, de az erős lövést a válogatott formában védő Vincze Anikó magabiztosan megfogta. Azonnal hosszú kidobással indította Dombai Nagy Anetten, aki nagy nyugalommal a hálóba lőtt, megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik találatát, 2-4.

 

 

A mérkőzés összképe alapján egy nyilt, igazi rangadót játszottak a felek. A legvégén még a döntetlen is elérhető közelségbe került a hazaiak számára. A mai mérkőzésen szokatlan összetételben játszó Astra szervezett és átgondolt, a győzelmet jobban akaró játékának köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

 

 

Jakó István: Megköszönöm játékosaimnak a hozzáállását, a hetek óta tartó kitartó munkájukat. Ma megmutattuk azt a gondolatomat, hogy szégyelje magát mindenki, aki engedi tönkretenni a magyar női futsalt, aki engedi a nagypályás játékosokat játszani ebben a játékban. Játszuk ezt a játékot, a szövetségi kapitány videó felvételt készít, erre van szüksége mindenkinek, a lányoknak, nem arra, hogy a nagypályás játékosok szórakozzanak velünk hétről-hétre.

 

 

Dombó János: Óriási taktikai csatát láthattak, akik kilátogattak a Csömöri Sportcsarnokba. Csapatként nyertünk a mai mérkőzésen. Ezer sebből véreztünk, a fél csapatunk nem léphetett pályára, akik pályára léptek,betegségekkel, sérüléssel, kihagyásokkal, formaingadozással, erőnléti problémával küszködtek. Ennek ellenére a csapat megmutatta tartását, egy remekül felkészített Univerzumot sikerült legyőznünk.

 

 

Varga Ferenc

 

 

Vélemény, hozzászólás?