GÓLPARÁDÉ AZ ELTE ELLEN (videóval)

 

A női futsal NB-I. 8. fordulójában az eddig szerényen szereplő ELTE-BEAC csapatát fogadta a listavezető a KÉSZ Arénában.

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – ELTE-BEAC 9 – 0 (5-0)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2013. 10. 26. 17: 00

Játékvezetők: Geleta Mihály, Kozma Zoltán, Kiss Tibor Zoltán.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Halászi Kinga, Megyes Ágnes, Dikanová Dominika, Dombai Nagy Anett.

Csere: Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

ELTE-BEAC: Szabó Annamária – Kiss Klaudia, Farkas Mónika, Juhász Adrienn, Vida Orsolya.

Csere: Németh Tünde, Béres Adrienn, Hugyecz Renáta, Baksai Éva, Szöllősi Júlia. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.

Gólszerzők: Megyes Ágnes (3), Dikanová Dominika (2), Dombai Nagy Anett (2), Szabó Nóra, Halászi Kinga.

 

A hazaiak egyből támadólag léptek fel, a zártan védekező vendégek ellen. Az egyetemisták fegyelmezett védekezése a 11. percig tartott. Ekkor Halászi Kinga átadásából Dikanová Dominika nagy erővel talált a jobbfelső sarokba, 1-0. Nagy iramot diktált a listavezető, de a vendégek szívósan levédekezték a rohamokat, kapusuk néhány bravúrt is bemutatott. A hazaiak tempója a félidő végén meghozta a gólokat. Megyes Ágnes távolról kilőtte a jobbfelső sarkot a 17- percben, 2-0, majd egy perc múlva egy kipattanó labdára lecsapott és gólra váltotta, 3-0. Rövid időn belül Szabó Nóra hatalmas gólt szerzett Dikanová Dominika passzából, 4-0. A félidő zárásaként a vendégek oldalberúgását Dikanová megszerezte és biztosan helyezett a hálóba, 5-0.

 

 

Szünet után továbbra is a hazaiak domináltak, nagyon sokat járatták a labdát, voltak helyzetek, de a befejezések nem sikerültek. A vendégeknél a fáradság jelei is mutatkozott a mérkőzés hajrájában. Sok labdát szereztek a hazaiak, így a 35. perctől növelték előnyüket. Halászi Kinga labdaszerzés után indította Dombai Nagy Anettet, aki lerázta védőjét és a jobbalsóba lőtt, 6-0. A vendégek védekezésében ebben az időszakban már több hiba volt, egy szabálytalanságért megítélt szabadrúgást a 37. percben Halászi Kinga nagy erővel lőtt a kapu jobboldalába, 7-0. A 38. percben gyors támadás végén Megyes Ágnes pontos átadásából Dombai Nagy Anett közelről nem hibázott, 8-0. A mérkőzés legvégén Dombai Nagy Anett szögletéből Megyes Ágnes távoli lövéssel beállította a végeredményt, 9-0.

 

 

A mai mérkőzésen küzdeni tudásból jelesre vizsgázott mindkét csapat. A vendégek minden erejét a védekezés kötötte le, támadásépítésre nem nagyon volt lehetőségük. Az Astra csapatából a mai mérkőzésről többen hiányoztak, mivel a nagypályás válogatottban szerepeltek. Akik pályára léptek mindent megtettek a sikerért, láthattunk távoli lövéseket, kijátszott helyzetekből szerzett gólokat, nagyszerű teljesítményekkel örvendeztették meg kitartó szurkolóikat.

 

 

Megyes Ágnes: Nagyon örülök, hogy sikerült hozni a mérkőzést annak ellenére, hogy voltak hiányzóink válogatottság és egyéb okok miatt. Nehezen sikerült feltörni ellenfelünk zárt védekezését, az első gól után megnyugodtunk és növelni tudtuk góljaink számát.

 

 

Kénoszt Ferenc: Védekező játékkal készültünk, hogy a jól játszó Astra támadójátékát nehezebbé tegyük, de ezt csak részben sikerült megvalósítanunk.

Sajnos több védekezési hibából elkerülhető gólokat kaptunk. Sokat kell dolgoznunk, építkezésben vagyunk, sok új játékos került csapatunkhoz.

 

 

Dombó János: Meggyőző fölénnyel sikerült egy szervezett csapatot legyőzni, függetlenül az eredménytől. Ma egy kicsit foghíjasak voltunk, több játékosunk a válogatottban szerepelt, de voltak sérültjeink is. A csapategység diadala a mai győzelem. A mérkőzés elején voltak kapkodásaink, de a vezetésünk után felszabadult lett játékunk és kialakult a valós különbség a két csapat között. Mindenki jól teljesített, akik pályára léptek valamennyien gólt szereztek és ez dícséretes.

 

 

Varga Ferenc      

 

Vélemény, hozzászólás?