SZABÓ BOGI A HÁTÁN VITTE A CSAPATOT

 

A női futsal NB-I-s bajnokság 13. fordulójában a nyolcadik helyen álló Tolna-Mözs csapatát fogadta a listavezető. A bajnoki összecsapást megtekintette a szövetségi kapitány Sito Rivera is.

 

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Tolna Mözs 10 – 4 (3-1)

 

 

 

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2014. 01. 18. 16: 00

Játékvezetők: Kozma Zoltán, Geleta Mihály, Kéri Zoltán.

 

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Gál Tímea, Szabó Boglárka, Csorbai Nikolett.

Csere: Szabó Nóra, Kovács Klaudia, Halászi Kinga, Gyöngyösi Alexandra. Vezetőedző: Dombó János.

 

Tolna-Mözs: Molnár Eszter – Hodován Edit, Varga Adél, Fábián Rebeka, Simon Boglárka.

Csere: Maláti Dalma, Mausz Renáta, Folk Zsuzsanna, Schlotthauer Renáta, Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Bogárdi Mónika, Marosi Julianna. Vezetőedző: Horváth György.

 

Gólszerzők: Szabó Boglárka (5), Gál Tímea (3), Megyes Ágnes (2) illetve Hodován Edit (2), Bogárdi Mónika, Krascsenics Petra.

Sárga lap: Megyes Ágnes.

 

 

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a listavezető, mivel már a 2. percben megszerezte a vezetést, amikor Csorbai Nikolett átadásából Szabó Boglárka betalált. Ez a gól a 100. találat volt a bajnokság során. A vendégek zártan védekeztek, és kontratámadásokból veszélyeztettek és a 7. percben kiegyenlítettek Bogárdi Mónika találatával. Dinamikusabban játszottak a hazaiak, sok labdát szereztek, és egy ilyen lehetőséget Megyes Ágnes kihasznált és vezetést szerzett csapatának. Az első játékrész hajrájában Megyes Ágnes pontos emelését Gál Tímea befejelte, igy kialakult a 3-1-es hazai előny.

 

 

Szünet után a listavezető folytatta lendületes játékát, és további gólokat szereztek Gál Tímea és Szabó Boglárka találataival már 5-1 volt az eredményjelzőn. Ezután a vendégek percei következtek, hiszen a 26. és 32. perc között Hodován Edit kétszer, és Krascsenics Petra is betalált, így gyorsan 5-4-re változott az eredmény. A mérkőzés hajrájában viszont nagy nyomás alá helyezték a hazaiak a tolnai kaput. Szabó Boglárka vezényletével gyorsan estek a gólok, a csapatkapitány rövid idő alatt három gólt szerzett, és 8-4-re nőtt a hazai együttes előnye. Az utolsó két perc is eredményes volt a hazaiak számára, Halászi Kinga átadásával Megyes Ágnes kilépett és lövése a jobbsarokba vágódott, 9-4. Befejezésként Kovács Klaudia nagyszerű kidobásával Szabó Boglárka elfutott, pontos továbbítását Gál Tímea váltotta gólra, 10-4.

 

 

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy egy igen színvonalas találkozót láthatott a szép számú publikum. Mindkét csapat igyekezett tudása legjavát megmutatni, pedig a kemény téli felkészülés közepén járnak. A listavezetőnél sok hiányzó volt, de ennek ellenére, amikor a nagyon szimpatikus vendégek szorossá tették az eredményt, megmutatták csapategységüket, és megérdemelten szerezték meg 13. győzelmüket. A megsérült Csorbai Nikolettnek mielőbbi felépülést kívánunk.

 

 

Horváth György (Tolna-Mözs): Elég sokat hibáztunk védekezésben és támadásban is, és ebből könnyű gólokat szerzett a hazai csapat. Amikor szorossá alakult a mérkőzés Szabó Boglárka átlendítette a holtponton csapatát góljaival. Megérdemelten nyert az Astra. Az eredmény ellenére sokáig partiban voltunk, akaratban nem volt hiány, de figyelmetlenek voltunk, amit ki kell javítanunk.

 

 

Szabó Boglárka (Astra-Bulls): A felkészülés közepén vagyunk, időnként pontatlanok voltunk, de a végére sikerült felpörögni. A végén ellenfelünk elfáradt és sikerült fontos gólokat szereznünk.

 

 

Dombó János (Astra-Bulls): Foghíjasan tudtunk a mai mérkőzésre kiállni, a fél csapat hiányzott. A felkészülés közepén járunk és ez meglátszott a játékunkon. Amikor szoros volt az eredmény higgadtak maradtunk, a helyzetkihasználásunkon tudtunk javítani, és behúztuk a mérkőzést. A mérkőzésen megsérült Csorbai Nikolettnek jobbulást kívánok. A Csapat érdeme a mai győzelem.

 

 

Varga Ferenc       

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE.KATTINTS!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?