CSAK A SZERENCSE TUDOTT DÖNTENI (VIDEÓVAL)

 

Szép számú nézőközönség előtt  kezdődött a focivilágban szokatlannak hangzó „rájátszás döntőjének első mérkőzése” a Hidegkuti stadionban. Az MLSZ  is rangadóhoz méltó játékvezetőt küldött, hisz Kulcsár Katalin személyében, az egyik legjobb női bíró vezette a mérkőzést.  A két győztes mérkőzésig tartó küzdelem, már itt az elején hatalmas izgalmakat és fordulatokat tartogatott, azaz minden olyan elemet tartalmazott az összecsapás, amire azt szoktuk mondani:  „ILYEN A FOCI”

Az első félidőben a hazai csapat, azonnal el akarta dönteni a mérkőzést, de Dombó János nagyon megszervezte  az Astra védekezését. Volt néha egy-egy hiba, de olajozottan működött a szerkezet. Az MTK támadott, de kevés igazán nagy ziccert tudott kidolgozni.  Pádár Ancsa ( aki most is életveszélyes volt ) lőtt távolról kapufát,  de a hónapok óta legjobb formában lévő női kapus – Kovács Klaudia –  magabiztosan hárította a többi próbálkozást, és a hátvéd sorunk is jól muzsikált, azt hiszem nem túlzok, ha azt írom – Vidács Kriszta főszereplésével. Ahogy lenni szokott ( mondom ilyen a foci ) mi, szinte az első komolyabb helyzetünket gólra váltottuk, miután a jobb szélen sokszor üresen maradó Megyes Ági végre használható labdát kapott,  elfutott, majd az alapvonalról középre adott labdáját előbb Sebestyén Györgyi , majd a kialakult „keveredésben” Godvár Kati is a kapura lőtte. Az utóbbi próbálkozás a hálóban kötött ki. Így, röviddel az első etap vége előtt 0-1 állt a táblán. Mire elkönyveltük, máris egyenlített az MTK, egy „visszanézős”  tizenegyessel….az Astrások kint, a hazai drukkerek bent ( büntetőterületen belül ) látták a szabálytalanságot. Ennél lényegesebb, hogy Pádár belőtte, így a szünetre döntetlennel vonultak  le a csapatok.

 

 

A második félidőben az Astra is támadóbban lépett fel. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Aztán egy védelmi rövidzárlat után ( a Pádár- Méry csatár duó keverte mega védelmünket ) Méry Rita a hálóba gurított és azt gondolták sokan, hogy eldőlt a meccs. De nem így történt, jött az újabb fordulat, hiszen a mérkőzésen a védelemben szerepet kapó Telek-Sümegi Éva, most az ellenfél kapuja előtt tűnt fel, ami az álmos könyvek szerint nem sok jót jelent mostanában, és máris egalizált az Astra-Persecutor, és mivel  az eredmény nem változott a lefújás pillanatáig, jöhettek a büntetők. Természetesen itt is tartogatott fordulatot a mérkőzés, hisz Kovács Klaudia két büntetőt is hárított, de az Astrás lányok, nem tudták kihasználni a kettős meccslabdát, és előnyüket  az „égbe lőtték”, azaz háromszor is a kapu fölé vágták a labdát. Így végül mégis csak az MTK diadalmaskodott, nagy szomorúságunkra, de az mindenképpen bebizonyosodott, hogy csapatunk ismét egy lépcsőfokkal feljebb lépett, a három éve megkezdett útján, azaz már képes a legjobb erőkből álló hazai csapat ellen is sikeresen felvenni a harcot, akár idegenben is. Már csak egy kis szerencse kéne…a következő meccsen – Csepelen – reméljük mellénk szegődik majd!

 

Edzői nyilatkozatok a www.fociclub.hu -ról

 

 

Medgyes Péter (MTK): „Nagy küzdelem volt ez a mai mérkőzés az biztos, egy nagy drámával itt a végén. Igazából a meccs elején nem nagyon kaptuk el az első tíz percet, de utána fölénybe kerültünk, több lehetőséget is kidolgoztunk a góllövésre, de sajnos mindig hiányzott az iről a pont a legvégén. Természetesen boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a mérkőzést még így is, tizenegyesekkel, de azért a hiányosságok, a gólhelyzetek kihasználása valahogy visszatérő gond a csapattól, nagyon sokat dolgozunk ezen, de úgy néz ki még mindig kevés, még rá kell tennünk egy lapáttal. Úgy érzem, hogy nagyon rövid a csapat, tehát igazából nagyon nehezen tudok posztra cserélni, folyamatosan variálni kell ezzel a lehetőségemmel, és igen, Demeter Réka egész tavasszal alig tudott edzeni, sérülésekkel bajlódott, és vannak itt többen is. A szezon elején Szőcs Rékának is voltak bokaproblémái, és most a franciák elleni vb selejtező előtti edzésen is megsérült elég komolyan, tehát a csapat nagy része úgy van össze toldozva-foltozva, és ez sajnos megmutatkozik ilyen ellenfelek ellen, tehát ez egy nehéz meccs volt, de szívüket lelküket kitették a lányok, mégegyszer mondom, nagyon örülök ennek a győzelemnek.”

 

 

Dombó János (Astra): „Ezt tudomásul kell venni, hogy Európa harminckettedik legjobb csapatával játszottunk, az UEFA legfrissebb ranglistáján harminckettedik otthonába. A két klubot nem lehet összehasonlítani semmilyen szinten, sem játékosállományban, sem anyagi lehetőségekben, sem infrastrukturálisan. Ezek a lányok, az MTK-s lányok már megtanultak, ők már tudnak győzni éles meccseken, mi még nem tudunk. Bármennyire is azt kell mondjam, ,izgalmas mérkőzés volt most, még meg is érdemeltük a döntetlent, mert az utolsó tízenöt-húsz percben az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Több helyzetet is dolgoztunk ki, aztán jöttek a büntetők, ahol három büntető után be kell rúgni már csak egyet, hiszen a kapusunk kettőt megfogott, majd utána hármat úgy hagyunk ki, hogy az ellenfél kapusának védenivalója nincs, hozzá nem ér, fölérúgjuk. Erre gondoltam, amikor arra utaltam, hogy meg kell tanulni nyerni, mert egy okos bepasszal úgy mehettünk volna el, hogy az MTK otthonából igen fontos három pontot viszünk el, illetve az első győzelmet mi szerezzük meg. Ezt még meg kell tanulnunk, ez a feladatunk, hogy a jövő héten felálljunk ebből,.és hazai pályán megpróbáljunk visszavágni nekik.”

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve.Kattints.

A mérkőzés képei.Kattints.

Vélemény, hozzászólás?