FUTSAL U13 EZÜSTÉREM

 

A 2013-2014-es bajnoki szezon a fináléjához érkezett, a döntőbe jutott négy csapat május 25-én, vasárnap Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban játszotta le a helyosztókat.

 

Astra Summerkith Kiskunfélegyházi Bulls – Tolna Mözs 2 – 1 (1-0)

Gólszerzők: Vakulya Anett, Sieber Glória illetve Horváth Dóra

 

Küzdelmes, fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a két csapat egymással. Már a mérkőzés kezdetén látni lehetett, hogy az Astra játéka valamivel szervezettebb volt a futsal egyik fellegvára ellen. A támadások felépítése, a helyzetek kihasználása jobb volt, valamint küzdelemben is felülmúlták ellenfelüket. A mérkőzés jelentős részében domináltak, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

 

A második mérkőzésen: DVTK Vénusz – Ferencváros 0 – 3 (0-2)

A harmadik helyért: Tolna Mözs – DVTK Vénusz 2 – 2 (1-1) Büntetőkkel: 3 – 0

 

 

A döntő mérkőzés: Astra Summerkith Kiskunfélegyházi Bulls – Ferencváros 1 – 1 (1-1) Büntetőkkel: 2 – 3

Gólszerzők: Králik Fanni (öngól) illetve Králik Fanni

Nagy izgalommal várták a kilátogató szurkolók a döntő összecsapást. Az Astra csapata felvette a ritmust nagy nevű ellenfelével. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, először a Ferencváros szerzett vezetést, de rövid időn belül döntetlenre alakult a mérkőzés. Hatalmas küzdelem alakult ki, mindkét csapat előtt voltak lehetőségek. A kétszer öt perces ráadásban sem dőlt el a mérkőzés, így jöttek a büntetők, amiben a Ferencváros volt a szerencsésebb, és 2-3 arányban megnyerte a büntetőpárbajt, és lett a korosztály bajnoka.

 

Az Astra csapata megsüvegelendő teljesítményt nyújtott a mai napon, a mérkőzés végén még picit, szomorú arcokat láthattunk, de az eredményhirdetéskor már mosolygósan vették át az érmeket és kristályvázát. Akik a mai napon pályára léptek mindent elkövettek a szép siker eléréséért. A játékosok csapatként küzdöttek egymásért és sérült társukért is, mivel ma Jankovits Loretta nem léphetett pályára, de a legjobb góllövők versenyét megnyerte, 58 találattal.  Az eredményhirdetést Király Gábor úr, az MLSZ Versenyszervezési osztály munkatársa vezényelte le, az érmeket Simon Ferenc úr, a Futsal Bizottság tagja adta át.

 

A csapat tagjai: Ónodi Hanna – Horváth Emese, Simon Dorottya, Siber Glória, Vakulya Edit, Szennai Tímea, Horváth Viktória Éva, Botkó Petra, Vidéki Orsolya, Siber Szófia, Kovács Blanka, Jankovits Loretta.

A szakmai stáb: Dombó János, Siber Rita, Szabó Boglárka, Molnár Judit.  

 

Varga Ferenc

 

Képek a döntőről.Kattints!

Vélemény, hozzászólás?