VÉGIG „EMBERELŐNYBEN” JÁTSZOTTUNK

Nagy harc lesz idén az Nb1-ben a dobogó harmadik fokáért. Az MTK és az FTC ( azaz a három betűsek ) nagyon kiemelkednek a mezőnyből, de a bronzéremért – ami valljuk meg még mindig szépen csillog – több csapat is harcba szállt. Ezért volt fontos a mai mérkőzés, hiszen nem célszerű hazai pályán pontot veszíteni a riválisok ellen.  Szerencsére ( állítólag egy mágikus gumikarkötőben volt az erő ) határozott játékkal, a mérkőzést végig kézben tartva,  itthon tartottuk a három pontot.

A megfiatalodott és átszabott Viktória tele van ügyes játékosokkal, így ne tévesszen meg senkit a tabellán elfoglalt helyezésük, az nem a valóságos tudásukat tükrözi. Igaz, ma nem sikerült kibontakozniuk, de aki nem vak, az látja, hogy csak idő kérdése, hogy összeálljanak és kijöjjön belőlük, ami bennük van. Szerencsére ez nem most történt meg, így  győzelemmel hangolódhattunk az MTK ( ajjaj 3betű ) elleni meccsre. Az első félidőben  mi birtokoltuk többet a labdát és próbálkoztunk serényen, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A vendégek pontrúgásokkal próbáltak operálni, de szerencsére Dr. Kovács Klau a helyén volt.  Fél óra elteltével Dikanová szánta rá magát egy lövésre, ami utat talált Dömsödi kapujába. Megnyugtató 1-0 a félidőben.

 

A  másodikban még rátettünk egy lapáttal és próbáltuk fokozni a tempót, ami ugyan a pontosság rovására ment, de az 50. perctől beérett a sok munka gyümölcse és  elkezdődhetett a gólszüret. Csorbai 2x Sümegi 1x talált be, bár mindketten sokkal többet is gyüjthettek volna kosarukba, de kihagytak néhány gólhelyzetet. A cserék után  ( Varga Luca és Halászi Kinga is lehetőséget kapott ) pl Halászi 4 „gólpassz kártyát” is kiosztott, de csak egyet sikerült beváltaniuk csatárainknak. Nem mondom, hogy elégedetlen vagyok, jól mutat a 4-1 is a jegyzőkönyvben,( kattints!) sőt egyet szívesen átadnék a Femina elleni mérkőzés „papírjára” de azt nem lehet. Amit viszont, így a meccs után már elárulhatok,  a bírók nem vették észre, hogy végig többen voltunk a pályán ( legalább 13-an ) Szabó Boglárka ugyanis 2-3 ember munkáját végezte el, mindkét félidőben. Nem nagyon láttam még ilyen teljesítményű szűrőt, a hazai bajnokságban. ( talán a 2009 vagy 2010-es bajnokság környékén volt ugyan egy hasonló, de arra már senki nem emlékszik Dombó mesteren és a „tollforgatón” kívül ) Ünnepeljük a góllövőkön kívül a vízhordót is és természetesen az egész csapatnak jár a dicséret! Hajrá Astra!

 

Képek a meccsről.Kattints!

Vélemény, hozzászólás?