ÉRTÉKES GYŐZELMET ARATTUNK

A női futsal NB-I-es bajnokság slágermérkőzését rendezték a 8. játéknapon, Kiskunfélegyházán. A listavezető a Rába ETO Győr együttesét látta vendégül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok.

 

2014. 11. 08-Szombat 18: 00

Játékvezetők: Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián, Márkus András.

 

Astra HFC: Vincze Anikó – Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes

Cserék: Király Bianka, Dombai Nagy Anett, Kakuszi Adrienn, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

 

 

ETO: Oláh Erika – Jakab Réka, Szórádi Nikolett, Újvári Krisztina, Vígh Renáta.

Cserék: Bocsárdi Eszter, Jakab Petra, Csuti Melinda, András Franciska, Podova Éva. Vezetőedző: Molnár Attila.

 

Gólszerzők: Dombai Nagy Anett (2), Gál Tímea, Megyes Ágnes, Dikanová Dominika.

Sárga lap: Szórádi Nikolett, Újvári Eszter.

 

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, igyekeztek akaratukat rákényszeríteni a másikra. Mindkét oldalon alakultak ki gólszerzési lehetőségek, de a vezetést a 3. percben a listavezető szerezte meg, Megyes Ágnes pontos emelését Gál Tímea a hálóba fejelte, 1-0. Kézbe vette a játék irányítását a listavezető, dinamikusa, átgondolt játékkal lepték meg ellenfelüket és a 10. percben növelték előnyüket, a 10. percben Szabó Boglárkát szabálytalanul állították meg, a büntetőt Megyes Ágnes magabiztosan értékesített, 2-0. Szorosabb lehetett volna az eredmény, mivel a vendégek is büntetőhöz jutottak, de Vígh Renáta lövését Vincze Anikó megfogta. A 16. percben ismét hazai gólnak örülhettek a helyi szurkolók, Megyes Ágnes átadásával Dombai Nagy Anett egyedül törhetett kapura, a kifutó kapus mellett elhúzta a labdát és nagy nyugalommal lőtt a hálóba, 3-0.

 

Szünet után a címvédő továbbra is lendületben maradt, a 21. percben gyors góllal nőtt az előny, Dikanová Dominika labdát kapott, 12 méterről váratlanul lőtt, a labda nagy erővel a kapu bal oldalába vágódott, 4-0. A vendégeket nagyon megfogta a hazaiak vezetése, nem tudtak változtatni játékukon, mert az Astra játékosai szervezetten lezárták a területeket. Igyekeztek a győriek, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A nagy kedvvel és jól játszó hazaiak újabb találattal vették be a győri kaput a 23. percben, Dikanová Dominika labdát szerzett, kiugratta a lendülettel érkező Dombai Nagy Anettet, aki rutinosan helyezett Bocsárdi Eszter mellett a hálóba, 5-0. A mérkőzés további részében nagy küzdelem volt, mindkét oldalon voltak ziccerek, a hazaiak néhány alkalommal még a kapufát is eltalálták. A mérkőzés összképe alapján a listavezető végig dominált a mérkőzésen, kreatív játékot nyújtottak, a kínálkozó lehetőségeiket kihasználták. Akik ma pályára léptek mindent elkövettek a siker érdekében. A vendégek nagyon rossz napot fogtak ki, küzdöttek, hajtottak, de nagyon sok hibával játszottak, kevés veszélyt jelentettek a kapura, így a listavezető megérdemelten szerezte meg a győzelmet, és hat ponttal ellépett riválisától.

 

 

Dombó János, Astra HFC: Nagyon sokra értékelem a mai győzelmet, hiszen egy közvetlen bajnokaspiránst sikerült legyőznünk. Nagyon sokat dolgoztunk ezért, kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, végtelenül boldog vagyok. Kontrol alatt tartottuk a mérkőzést, amit elterveztünk meg is tudtuk valósítani, az ETO nem igen találta a fegyvert játékunk ellen. Nagyon hosszú még a bajnokság, rengeteg mérkőzés van  hátra, nem szabad hátra dőlnünk, igyekszünk javítani a játékunkat. Hála Istennek egyre jobb formába kerülünk, és találjuk meg tavalyi és tavaly előtti önmagunkat.

 

Megyes Ágnes, Astra játékos: Ma jobban kijött a lépés, mint a győri mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy mindenki koncentráltan odatette magát a mérkőzéshez. A büntető végrehajtásánál nem izgultam, határozottan eldöntöttem, hogy hová fogom lőni. Fontos volt a mai győzelem, hogy elléphettünk riválisunktól, reméljük, hogy további sikereink lesznek.

 

Molnár Attila, ETO: Nem vagyok elégedett a mai eredménnyel és játékkal. Az Astra a mai napon az összes hibánkat kihasználta. Mi megadtuk azt a lehetőséget, hogy saját hibáinkból gólt tudjanak elérni. Fordulópont volt, hogy Vígh Renáta rosszul lőtte a büntetőt, de ez nem kisebbíti Vincze Anikó érdemeit. A kihagyott büntető végett nem tudtuk szorosabbá tenni az eredményt. A mai mérkőzésen a kapu előtt alkalmatlanok voltunk.

 

Varga Ferenc

 

A mérkőzés jegyzőkönyve.Kattints!

Vélemény, hozzászólás?