FÖLÉNYES GYŐZELEM

A még pont nélkül álló Szegedi Ak-Boszorkányok elleni, fölényes győzelemmel demonstrálta az Astra HFC, hogy nyáron alaposan megerősödött kerete a két éllovas, a Ferencváros és az MTK Hungária mögé zárkózott. A rózsaszín mezes csepeli csapat a felkészülés hajrájában is találkozott már a szegediekkel, akkor kétszámjegyű lett az eredmény – igazából most sem sok hiányzott ahhoz, hogy ez meglegyen.

Vőfély Noémi és Godvár Katalin góljával – ugyanúgy, mint a Kóka-FNLA ellen – bő negyedóra után, már 2-0-ra vezetett az Astra, ezúttal viszont folytatódott a gólgyártás: Telek-Sümegi Éva, a tavalyi házi gólkirály duplázott, majd a védők – Király Bianka és Kakuszi Adrienn –, a góllövőlista élén álló Staar Gabriella, végül pedig az első NB I-es találatát jegyző Dura Mercédes tette fölényessé a hazai győzelmet.

A 8-0-s, fölényes győzelem ellenére, az Astra nem játszott igazán jól – legalábbis tud ennél sokkal jobban is játszani. Sok volt a pontatlanság a támadás befejezésekben – most ez belefért, de az erősebb ellenfelek, a felsőházi csapatok ellen nagyobb koncentrációra lesz szüksége Dombó Jánoséknak, ha sikert akarnak elérni.

A Szegedről – nagyjából egy évvel ezelőtt – azt írtuk, előrelépésének egyik legfőbb záloga, hogy a játékosok higgyenek magukban. A csepeli 90 perc azt mutatta, a gondolat továbbra is aktuális…

 

Vélemény, hozzászólás?