Mondják mifelénk… „Gyermekem, essünk túl a nehezén!” ….

Lehetne a fenti mondat a mottója a futsal bajnokság első két fordulójának, hiszen a hajdúböszörményi 2-2 után a Szekszárdi Football Club csapatát fogadták lányaink a kiskunfélegyházi KÉSZ arénában. Dombó Jánosnak nem volt könnyű dolga, hiszen több játékosunkat terített le az aktuális járvány illetve szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléssel, így igencsak felforgatott keret állt a rendelkezésére.
Ellenfelünk az első fordulóban fél tucat gólt rámolt be a tavalyi döntős ETO-nak, tehát kellő önbizalommal érkeztek hozzánk, a  dobbal kereplővel felszerelt szurkolóik kíséretében.
A várakozásnak megfelelően a fekete-sárgában játszó vendégek támadólag léptek fel, kapusunknak Záhonyi „Piki” Alexandrának többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy megőrizze hálója érintetlenségét. Csapatunk nem adta fel a támadás lehetőségét, Horváth Hanna lövését a kapufa hárította, majd a 17. percben egy villámgyors ellentámadás végén Hanna átadását, Görög Zsófit megelőzve Megyes Ágnes a saját kapujába vágta a labdát. Vezetünk! Ha lehet ezt mondani, még egy fokozattal magasabba kapcsoltak a Vendégek, melynek az lett az eredménye, hogy a félidő utolsó percében kétszer mattolták az addig parádézó Záhonyit, megfordítva ezzel a mérkőzés állását.
A szünetben Astra HFc- Szekszárdi Football Club 1-2.
A második félidő lekopírozta az elsőt, Micskó Márk tanítványai támadtak, a mieink védekeztek és kontratámadásokra rendezkedtek be. Ami szintén változatlan volt, az Záhonyi Alexandra kapusteljesítménye, hosszá téve azt az információt, hogy Piki élete első futsall mérkőzését játszotta, akárcsak Andriska Renáta és Horváth Luca. Arról már Piki sem tehetett, hogy egy szélről belőtt labda Görög Zsófin irányt változtatva a kapunkban kötött ki, kettőre növelve a Szekszárd előnyét. A vendégek mindent megtettek előnyük növelése érdekében, de majdnem szépítettünk, Horváth Hanna lövése után másodszor is a kapufán csattant a labda. Már szinte mindenki elkönyvelte a kétgólos szekszárdi győzelmet, mikor néhány másodperccel a lefújás előtt kapusunk kidobását követően Andriska Reni kilépett a jobb oldalon és a kapus mellett a hálóba gurított, kialakítva a 3-2-es szekszárdi győzelmet.
Sok kemény csata vár még leányainkra a bajnokságban, de elmondhatom, hogy ennél nehezebb kezdést nehéz lett volna elképzelni.

Vélemény, hozzászólás?