A cél fogalma

111

2016-ot írunk, Olimpiát rendeztek Rióban, 8 aranyéremmel az éremtábla első harmadában végeztünk, ez megsüvegelendő teljesítmény. Két év múlva a dél-koreai Phjongcshangban

szintén olimpiát rendeznek, igaz ezúttal a téli sportok számára. Igaz, hogy szerelmese

vagyok a téli sportoknak, és talán egy kicsit járatos is bennük, nem mernék tippelni a magyar

esélyekre. Esetleg egy érem bejöhet rövidpályás gyorskorcsolyában. Nem tévedtem el kedves olvasók, sőt nem is ártott meg a mostani időjárás, csupán csak azt szerettem volna szemléltetni, hogy egy esemény előtt mennyi kiszámíthatatlan tényezőre lehet felkészülni.

 

Az Leány U-15 Nagypályás Keleti csoportjában szereplő csapatunknak jutott sikerélmény és kudarc is ebben az idényben. Vereségből mostanában kettő is beszaladt, igaz, hogy sem Diósgyőrben, sem a Lantos-sporttelepen, a MTK Hungária FC vendégeként nem szégyen vereséget szenvedni, még akkor sem, ha Miskolcon hatszor, a MTK pályán ötször került a hálónkba a labda, míg mi ezúttal gólképtelenek voltunk. Ez nem a mi hetünk volt, summázhatjuk, a góllövő-cipők ezúttal otthon maradtak. Király Bianka és Bircsák Gyula vezette csapat tisztességesen helytállt a csoport éllovasi ellen, és jelenleg a harmadik helyen állnak.

A csapat összeállításánál jelentős problémát jelenthetnek, hogy a sportesemények gyakorta keresztezik egymást, ezúttal sem volt ez másként, hiszen a nagypályás bajnoksággal egy időben Szigetszentmiklóson meg keresztpályás fordulót rendeztek. Tartalékos összeállításban szereplő lányaink kitettek magukét, mert két 0-0- ás döntetlen mellett csak a házigazdáktól szenvedtek vereséget, és magabiztosan őrzik második helyüket a csoportban. Azt hiszem, elmondhatom, hogy az utánpótlás-futball nem egy eredmény-centrikus sportág, hiszen a mai világban már az is nagy szó, hogy megnyertünk jó néhány lányt ennek a csodálatos sportágnak. Szintén kijelenthető, hogy itt az eredmény csak évek múlva mutatkozik meg, miszerint hány játékos kerül fel a NBI-es csapatba. Addig még sok munkája lesz Biankának, Gyuszinak és utána Korcsogh Orsinak, de azt hiszem, hogy jó úton járunk.

Hogy mi is lehet a cél? Talán az, hogy a lányokkal Dombó Jánosnak is legyen munkája a

későbbiekben.

 

Vélemény, hozzászólás?