U18 Ha reggelig játszunk se…

Goal Line Soccer Ball

Szokták mondani egyes mérkőzéseken “ha reggelig játszunk se rúgunk gólt”. Nagyjából ez volt jellemezhető a pénteki, Szentmiklósi úton játszott U18-as mérkőzésre a Debrecen ellen.

Szerencsére ez most nem teljesen volt igaz, hiszen két gólt csak sikerült akasztani az ellenfél hálójába, de nem csoda, ha a szurkolók és a kispad a mérkőzés során többször nem hitt a szemének. Volt itt minden: gólba tartó lövés fölé emelése, üres kapura melléfejelt labda, rengeteg helyzet és lehetőség csapatunk javára. Mondhatni felborult a pálya, ellenfelünk egyszer-egyszer azért okozott némi zavart a védelmünknek, de nagyon nem tudtak ránk ijeszteni. Izgalmassá tettük magunknak a mérkőzést az egyszer biztos, bár pozitívumnak azért elmondhatjuk, hogy a lányok mindent elkövettek -a rengeteg helyzet kihagyása ellenére is-, hogy begyűjtsék a három pontot, és rendkívül igazságtalan lett volna, ha ez nem sikerül.

 

Csapatunk vezetőedzője Korcsogh Orsi mellett most két U18-as játékosunkat is megkérdeztük, hogy mi a véleménye a mérkőzésről:

 

Korcsogh Orsolya:” Azt nem mondhatjuk, hogy a helyzetek kialakítása problémát okoz csapatunknak, mert abból rengeteg volt. Úgy éreztem, hogy nem voltunk elég koncentráltak a kapu előtt, és ahogy telt az idő egyre kapkodóbbá is váltunk, és egyre több helyzetet rontottunk el. Volt olyan mérkőzés, ahol szinte minden bement, most az ellenkezője történt meg. Ennek ellenére meg kell dicsérnem a csapatot, mert mindent megtett azért, hogy megnyerjük a mérkőzést, ugyanakkor a helyzetkihasználásunkon javítani kell, mert ebben a bajnokságban a legtöbb mérkőzésen nincs ennyi lehetőségünk, és minden helyzetet ki kell használni, ami előttünk adódik.”

 

Simon Dóri:Nagyon jól kezdtünk, egyből próbáltuk nyomás alá helyezni az ellenfelet, ami szerintem sikerült is, de amikor odakerültünk a kapujuk elé nem jött össze a gól. Gondoltam, ha majd meg lesz az első gól, megtörik a jég és jön a többi is. Lőttünk is egy gólt, csak aztán egy teljesen váratlan szituációból kaptunk is egyet. Az egész első félidőben az ellenfél térfelén volt a labda, én azt hittem legalább néggyel megyünk majd szünetre.
A második félidőben ugyanúgy folytatódott a játék a térfelükön, de egyszerűen semmi nem jött össze. Ziccereink, üres kapuink, 2v1-es, 1v1-es szituációink is voltak, és egyikből sem született gól. Végül sikerült bekotornunk a másodikat, de sokkal több volt ebben a meccsben mint amit kihoztunk belőle..”

 

Ferencz Flóra: Boldog vagyok a mai győzelmünk miatt. A vártnál nehezebben sikerült megszerezni a három pontot. Egy nehéz, küzdelmes  mérkőzés volt, de ezt nagy részben magunknak köszönhetjük. A saját dolgunkat nehezítettük meg, sokszor kapkodtunk, rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt és a befejezéseink is pontatlanok voltak. Szinte végig mi domináltunk, a mi játékunkat játszottunk már az első perctől kezdve. Sikerült is vezetést szereznünk, azonban ahogy ez ilyenkor lenni szokott, nekünk semmi, nekik minden összejött, így hamar ki is egyenlítettek. A sok erőfeszítésünk azonban nem maradt eredmény nélkül, a 69. percben megszereztük a győzelmet erő találatot. A mérkőzés kepe nagyon hasonló volt a szezon eleji idegenbeli találkozóhoz, ahol viszont csak egy döntetlent sikerült kiharcolnunk, ezért tartom igazán értékesnek a mostani három pontot.”

 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

 

Vélemény, hozzászólás?