Döntetlennel kezdtük a tavaszt!

U19-es csapatunk a kiemelt bajnokságban első tavaszi mérkőzését játszotta szombaton a Soroksár együttese ellen. Az őszi mérkőzéshez képest öt poszton is változás volt a kezdőcsapatban, és emellett hét hiányzónk is volt a keretben, amely eléggé megnehezítette csapatunk dolgát. Lányaink idegesen kezdték a mérkőzést, így az első játékrész első 20 perce teljesen a vendégeké volt. Ennek ellenére a 16. percben Kovács Alexandra szögletrúgása után, Szennai Tímea egy fejesgóllal megszerezte a vezetést csapatunknak. A gólt követően kicsit megnyugodtak a lányok, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, akadtak helyzetek, lehetőségek mindkét oldalon. A félidő utolsó tíz perce leginkább csapatunké volt, aminek meg is lett az eredménye: Léner Fanni a 38. percben tovább növelte az előnyt egy szabadrúgásból szerzett góllal.
A vezetés tudatában talán túlságosan is megnyugodtak a lányok, és bár a cél az előny tovább növelése volt, ellenfelünk egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és az 55. percben Siklósi Petra révén egy szabadrúgás-találattal szépítettek, majd a 84. percben egalizáltak is:Borsos Liliána is bevette Hermann Antónia kapuját, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.
A mérkőzés képéhez hozzátartozik, hogy a soroksári csapat a második játékrészben akaratban mindenképp csapatunk fölé nőtt, és hiába volt az első félidő végén több olyan lehetősége lányainknak, mellyel megnyerhették volna a mérkőzést, a helyzetek, és a lehetőségek alapján, és ellenfelünk második félidőben nyújtott teljesítménye alapján megérdemelt döntetlen született.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Nagyon nehéz dolgunk lesz tavasszal, hogy pótolni tudjuk azokat a játékosokat, akik a következő hónapokban nem állnak majd a csapat rendelkezésére. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben csak úgy tudunk majd előre lépni, ha minden játékosunk ki tudja hozni magából a maximumot egy-egy mérkőzés alkalmával, és ezt leginkább mentálisan értem. Erős ellenféllel találtuk szembe magunkat szombaton, akinél egyénileg ügyes játékosokat láttam, akik végig hittek abban, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést. A meccs képe alapján nem gondolom azt, hogy két pontot veszítettünk, inkább azt mondom, hogy szereztünk egyet, és ez egy ilyen szintű csapat ellen jelenleg bravúrnak számít csapatomtól.”

Vélemény, hozzászólás?