Győzelem Szombathelyen

Haladás-Viktória – Astra-Alef HFC 0-1

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban vasárnap Szombathelyen vendégeskedett a Haladás Viktória csapatánál. A szombathelyi mérkőzések mindig döcögősek, a hosszú utazás sokszor rányomja a bélyegét csapatunk játékára, és ez ezúttal sem volt másként.

Pedig jól kezdték lányaink a mérkőzést, több lehetőséget, helyzetet is ki tudtak alakítani ellenfelük kapuja előtt, de a lövések nem sikerültek jól, így érintetlen maradt a Haladás Viktória csapatának kapuja. Húsz perc elteltével magára talált ellenfelünk is, bár komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Török Noémi kapuja előtt, mert a védelmünk jól zárt. Az első játékrész utolsó 25 percében már inkább mezőnyben ment a játék, kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy érezhető volt, ha bármelyik csapat gólt szerez, azzal eldőlhet a mérkőzés. Ezt a gólt pedig csapatunk szerezte, pontosabban Hermann Antónia, aki egy Léner Fanni által elvégzett sarokrúgás után jól érkezett a beadott labdára, és sikerült ellenfelünk kapujába fejelnie azt. Még egy lehetősége azért volt a Viktóriának az egyenlítésre, de Török Noémin nem fogott ki a lövés, így maradt a 0-1 csapatunk javára.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Évek óta nem sikerült Szombathelyen pontot szereznie csapatomnak, még úgy sem, hogy többször mi vezettünk, de a Viktória mindig megfordította a mérkőzést. Most megtört a jég, örülök, hogy sikerült három pontot szerezni, de a mutatott játékunkkal nem vagyok elégedett, mert tudnak a lányok ennél sokkal jobban játszani. Emellett volt több jó egyéni teljesítmény csapatomban, illetve több U16-os játékosnak is tudtam lehetőséget adni, akik remekül helyt álltak, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.”

Vélemény, hozzászólás?