CSAPATUNK DÖNTŐS!

NŐI FUTSAL NBI ELŐDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS
Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC – WSH-Palmfood Tolna-Mözs 2-1 (2-0)
g: Nagy Anett (3.’), Dikanová Dominika (10.’)

Felnőtt csapatunk szombat este játszotta a női futsal-bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzését a Tolna együttese ellen. A második összecsapás fölényes (8-1) Astra győzelmet hozott, ráadásul idegenben, éppen ezért minden lányainkért szorító szurkoló joggal bizakodott, hogy a harmadik mérkőzésen talán nem kell majd izgulnia. Erre egyébként az első találkozó is okot adhatott, hiszen azon is fölényben játszott csapatunk, de nem sikerült a helyzeteket értékesíteni. Ennek megfelelően Astra fölénnyel kezdődött a találkozó, sőt Nagy Anett már a harmadik percben bevette Deczki Vanda kapuját. Csapatunk folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, és bár a tolnai együttes is veszélyeztetett, ezeket a Farkas Katalint helyettesítő Záhonyi Alexandra magabiztosan védte, vagy éppen már a kapuralövés előtt egy-egy védő tisztázott. A 10. percben ismét Nagy Anett villant egyet, ezúttal Dikanová Dominikát hozta helyzetbe, aki nem hibázott és így már 2-0-ra vezettek lányaink. Az első játékrész utolsó 10 perce nagy izgalmakat nem hozott, leginkább egy-egy hazai lehetőség, helyzet hozhatta lázba a közönséget, akik további Astra gólokért szurkoltak.
A második játékrész első felében sem történt ez másként, bár a kihagyott helyzetek kicsit felhozták a tolnai együttest, akiknek többször is sikerült veszélyes helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt. Négy perccel a vége előtt, amikor már talán minden szurkoló elkönyvelte magában, hogy itt már nem látunk gólt, Varga Adél szépített, és ez a gól izgalmassá tette a mérkőzés végét. Hosszúra nyúlt az utolsó négy perc, talán volt az tíz is, de csapatunk tartotta a labdát, nem adott lehetőséget ellenfelének újabb találatra, így lányaink 2-1-re megnyerték a mérkőzést, és bejutottak a 2018/2019-es női NBI-es futsal-bajnokság döntőjébe.

A döntőben a tavalyi bajnok HTE lesz az ellenfél, és reméljük, hogy ezúttal Dombó János csapata kerül ki győztesen az egymás elleni párharcból, mely jövőhét hétvégén már elkezdődik, és három nyert mérkőzésig tart majd.

A mérkőzése jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Vélemény, hozzászólás?