Két pontot vesztettünk a Mol Fehérvár ellen!

7. forduló

Astra-Activtek HFC – Üllő – Mol Fehérvár FC 1-1 (1-1)
g: Szabó Boglárka (36.) ill., Szehofner Vivien (28.)

A Simple Női Liga 7. fordulójában fogadta csapatunk vasárnap délután a Mol Fehérvár Együttesét Üllőn. Aktuális ellenfelünk eddig csak az első, Szekszárd elleni mérkőzést tudta megnyerni, de szoros mérkőzést vívott a DVTK-val és a Kelen SC-vel is, így tudtunk, hogy nem vár könnyű mérkőzés csapatunkra.

A csapatba visszatért a hosszú ideig sérüléssel bajlódó Szakonyi Emese, valamint Ebony Madrid is kipihente a múlt heti sérülését, így bő kerettel, nyolc cserejátékossal vágtunk neki a találkozónak. A kezdőcsapatban Halla Petra – Vicsek Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Brianne Cremer – Vidács Krisztina, Szabó Boglárka, Brianna Taylor, Kós Petra, Szakonyi Emese és Ebony Madrid kapott helyet.

A mérkőzés első huszonöt percében kiegyenlített játék folyt a pályán. Nem igazán voltak veszélyben a kapuk, inkább  a két tizenhatos között harcoltak egymással a felek. Csapatunk magasanan az ellenfél térfelén támadott le, de csak lehetőségeket tudott kialakítani, míg ellenfelünk próbált gyors támadásokat vezetni, de nem jutott el Halla Petra kapujáig. A 28. percben a Fehérvár tizenhatosa előtt labdát vesztettünk, és a  kontratámadás végén Szehofner Vivien találatával a Mol Fehérvár együttese szerezte meg a vezetést. A szünet előtt, pontosabban a 36. percben Szabó Boglárkának egy szögletrúgást követően sikerült egalizálni, de ezek után már nem sikerült többször az újonc kapujába találni. Hiába tett meg mindent csapatunk a vezetés megszerzése érdekében, rengeteg lehetőség és helyzet maradt ki, illetve Terestényi Anna többször bravúrral hárított. A második félidő utolsó tizenöt percében a vendégek szinte át sem lépték a félpályát, a szögletarány 7-1 lett az Astra javára, de sajnos a futballt gólra játsszák és abból többet nem sikerült szerezni..Maradt az 1-1, amivel aligha lehetünk elégedettek, de két hét múlva lesz lehetőség a javításra, amikor a Kelen SC ellen lép pályára csapatunk.