Fordulatos mérkőzésen egygólos győzelem Újpesten!

Újpest FC – Astra-Alef HFC-Üllő 4-5 (2-3)
g: Balla Fanni (2), Plank Hanna, Marek Réka, Oravecz Emma

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Szabó Anna – Fésűs Janka, Plank Hanna, Balla Fanni, Sajó Hanna, Rácz Karina, Kraudy Laura, Marek Réka, Barna Gabriella, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Dajkó Szabina, Nagy Dóra, Oravecz Emma, Piricz Eszter

U16-os csapatunk vasárnap Újpesten vendégeskedett az U16-os bajnokság keleti csoportjában. Az előzetes erőviszonyok alapján győzelmi reményekkel léptek pályára a lányok és a mérkőzés első tizenöt percében igazolódni is látszott a “papírforma”, hiszen Balla Fanni két góljával már 2-0-ra vezetett csapatunk. Ezután jött a fordulat, mert a lila-fehérek a 12. percben szépítettek, majd a 28. percben döntetlenre alakították az állást, de a szünet előtt a 34. percben Plank Hanna büntetőből szerzett góljával a félidőben 3-2-re vezetett csapatunk.

A második játékrész ismét Astra góllal indult, Marek Réka volt eredményes a 42. percben. Az állás így már 4-2 volt, de még nem nyugodhattunk meg, mert elég szorosra sikerült ez a találkozó és az aggodalmunk némileg be is igazolódott, amikor a 44. percben újabb újpesti lövés ért célba, így ismét csak egygólos volt a különbség. 

Lányaink nagyon igyekeztek újabb gólt szerezni és kicsit megnyugtatóbb előnyt szerezni, ennek az ideje pedig az 58. percben jött el, amikor a csereként pályára lépő Oravecz Emma is bevette az újpesti kaput 5-3-ra alakítva ezzel az eredmény. Bár a 77. minutumban újabb gólt ért el a lila-fehér együttes ez már csak kozmetikázni tudott az eredményen, a végeredmény 5-4 lett lányaink javára.

Csapatunk ezen a mérkőzésen nem játszott úgy, ahogy tud, de nagyot harcolt a három pontért és végül meg is szerezte azt. A következő mérkőzésig a lányoknak most sokat kell várni, hiszen november 6-án lépnek újra pályára, amikor a Nyíregyháza együttese érkezik majd a Goldball Parkba.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!