Győzelem a Csepel ellen

Astra HFC – Csepel FC 5-3 (1-1)
g: Godzsa Ivett (2), Angyal Dorottya (2), Balogh Orsolya 

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya – Szenyán Emese, Bagdi Doroti, Turbucz Anna, Lukács Adrienn (Purczeld Zsuzsanna) – Nádudvari Anna, Balogh Orsolya, Fejér Zsuzsanna – Balogh Mercédesz, Angyal Dorottya, Godzsa Ivett

U19-es csapatunk vasárnap a Csepel FC együttesét fogadta a Goldball Parkban az U19-es regionális bajnokság 7. fordulójában. 

A mérkőzés első percétől csapatunk irányította a játékot, jól, néhol tetszetősen is játszottak a lányok, de rengeteg helyzetet hagytak ki. Amennyiben mindkét csapat lehetőségeit és helyzeteit nézzük, akkor 8-1-re kellett volna már vezetnünk az első játékrészben, de sajnos a ziccerek kimaradtak és ahogy a futball lenni szokott egyszer maradt üresen az ellenfél támadója, amely lehetőséggel élni is tudott, így 1-1-es döntetlennel zárult az első játékrész.

A második 45 percben sem változott a játék képe, folyamatosan a hősiesen védekező ellenfelünk tizenhatosánál tartózkodott csapatunk, és futószalagon gyártotta a helyzeteket, lehetőségeket. A várva várt vezető gól aztán a 60. percben meg is született, Balogh Orsolya egy átlövés góllal szerezte meg a vezetést, amelyre Godzsa Ivett még rálőtt kettőt a 63. és a 71. percben, így már 4-1-re vezettek lányaink. Még okozott izgalmakat a mérkőzés vége, hiszen ellenfelünk (csapatunk hathatós közreműködésével) 4-3-ra alakította a mérkőzés állását a 81. percre, de a rendes játékidő lejárta után Angyal Dorottya bebiztosította a győzelmet csapatunknak.

Izgalmassá tették a lányok a találkozót saját maguk számára, amelyből a tanulság ismét az, hogy ennyi helyzetet kihagyni egy mérkőzésen nagy luxus és sajnos meg is bosszulhatja magát, így a helyzetkihasználáson mindenképpen javítanunk kell, hogy többször ez ne forduljon elő, pláne úgy, hogy igazából talán az idei legjobb játékot sikerült produkálnia a csapatnak.

A következő mérkőzést október 29-én játsszák a lányok a HR-Rent Kozármisleny ellen.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!