Pontosztozkodás a Kelennel

8.forduló

Kelen SC – Astra-Activtek HFC-Üllő 1-1 (0-0)
g: Ambach Dézi (53’) ill., Ebony Madrid (66’)

A két csapat mérkőzését a Szabadkikötő pályán rendezték meg szombaton, mert a Kelen SC Sporttelepen még nem készült el a lelátó. Ideális időjárási körülmények fogadták a játékosokat, csapatunkból azonban ismét több játékos hiányzott. Sérülés miatt a védelem egyik legfontosabb bástyájának Dr. Tatai Krisztinának is ki kellett hagynia a találkozót, de a hosszú listában ott van Szennai Tímea, Pap Nóra, Erdész Fanni, Antalicz Alexandra, és Lovász Emma is. Vezetőedzőnknek nem volt tehát könnyű dolga a kezdőcsapat összeállításánál, végül a Halla Petra – Dencz Orsolya, Véninger Tünde, Brianne Cremer – Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Szabó Boglárka, Szakonyi Emese, Ebony Madrid – Kós Petra, Brianna Taylor kezdő tizenegyet küldte a pályára. 

A mérkőzés első helyzete csapatunké volt, ezt nem sikerült les miatt értékesíteni, ezután pedig többnyire mezőnyben folyt a játék. A lányoknak “nem ment” ezen a napon, rengeteg volt a hiba, a pontatlan átadás, és még csak szerencsénk sem volt, bár a szerencse el is kerül bennünket egy jóideje. A első félidő 0-0-ás döntetlennel zárult, a másodikat pedig ellenfelünk kezdte jobban, hiszen az 53. percben megszerezték a vezetést Ambach Dézi átlövésével. 

Csapatunk mindent megtett az egyenlítés érdekében, többnyire lányaink birtokolták a labdát a mérkőzés ezen periódusában, a Kelen pedig kontratámadásokkal próbálkozott. A 66. percben aztán megtört a jég, Ebony Madrid egalizált, de több gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Sajnos a legutóbbi két mérkőzésünk két feljutó csapat ellen is döntetlennel zárult. Pihenni, vagy sokáig agyalni a történteken azonban nincs idő, hiszen jövő héten szombaton a Simple Női Kupában az Újpest együttesét fogadják a lányok Üllőn. A cél természetesen csakis a győzelem és a továbbjutás, ami nem lesz könnyű, hiszen az Újpest a Haladás Viktória ellen megszerezte első pontját a bajnokságban, így valószínűleg nagy önbizalommal érkeznek majd a találkozóra.

Hajrá Astra!