Döntetlen Miskolcon!

12.forduló

DVTK – Astra-Activtek HFC-Üllő 2-2 (1-2)
g: Oláh Adrienn, Nagy Lilla, ill. Ebony Madrid (2)

Felnőtt csapatunk az év utolsó mérkőzésén Miskolcon lépett pályára a DVTK ellen. Csapatunkból több játékos is hiányzott, sérülés, illetve betegség miatt, így ezúttal szűk kerettel utaztunk a találkozóra. 

Vezetőedzőnk a Kiczkó Diána – Pap Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Brianne Cremer – Erdész Fanni, Szabó Boglárka, Kós Petra, Ebony Madrid, Szakonyi Emese – Brianna Taylor tizeneggyel kezdett és a mérkőzés elejétől letámadta ellenfelét.

Ez a letámadás talán meglepte a DVTK együttesét, hiszen mondhatni egy félidőn keresztül nem igazán tudott vele mit kezdeni. Bár a mérkőzésen a küzdelem dominált elsősorban és inkább mezőnyben folyt a játék, de az első játékrészben lányaink domináltak még úgy is, hogy a 11. percben Oláh Adrienn találatával megszerezte a vezetést a hazai csapat. Mondhatni jól sáfárkodott a lehetőségeivel ellenfelünk, hiszen ebben a negyvenöt percben nem igazán tudtak támadásokat vezetni, sőt talán kétszer-háromszor jutottak el Kiczkó Diána kapujáig. 

Lányaink viszont ha kicsit pontosabbak, akár a mérkőzés sorsát is eldönthették volna. A 21. percben Véninger Tünde végezhetett el szabadrúgást az ellenfél térfelén a középkör ívének magasságából és mint tudjuk védőnknek ez nem az a távolság, ahonnan ne próbálna meg kapura célozni. Így is tett, de lövése kipattant Böröcz Bettina kezéből, pont az érkező Ebony Madrid fejére, aki köszönte szépen és élt a lehetőséggel.(1-1)

A 23. percben ismét Véninger Tünde sarokrúgása szállt veszélyesen középre, jól is érkezett Szabó Boglárka, de öt méterről fölé lőtte a labdát.

A 36. percben Ebony Madrid próbálkozott távoli lövéssel, de nem találta el a kaput.

A 39. perben ismét szögletet végezhettünk el, amely nagyon jól érkezett középre Kós Petrának, aki fejjel gyönyörűen készített Ebony Madrid elé, de ő nyolc méterről a blokkba vágta a labdát.

A 42. percben Szakonyi Emese beadása után szinte lemásolta az előző próbálkozást csapatunk, ezúttal Ebony Madrid készített fejjel a tizenhatos vonalán Szabó Boglárka elé, de lövése nem talált kaput.

A 45. percben végre kijött  a lépés, ismét veszélyes sarokrúgást küldött a DVTK kapuja elé Véninger Tünde, melyre Ebony Madrid érkezett nagyszerűen és Böröcz Bettina kapujába fejelte a labdát. 

A szünetben  tehát 2-1-re vezetett csapatunk.

A második félidőt a DVTK együttese kezdte jobban, sőt igazából teljesen megfordult  a játék képe. Ahogy az első félidőben csapatunk dominált jobban ellenfele kapuja előtt, most a hazai csapat érte el ugyanezt. A 61. percben egy jobb oldali beadást Tatai Krisztina még kifejelt a tizenhatoson belülről, de a DVTK játékosai reagáltak hamarabb és egy átadás után Nagy Lilla távoli emelése Kiczkó Diána kapujában kötött ki, így ismét döntetlen volt az állás.

Több veszélyes lehetősége volt ebben a játékrészben ellenfelünknek, akár eldönthették volna a mérkőzést is a saját javukra, de nem tették, így több találat már nem született, 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Összefoglalva a mérkőzést elmondhatjuk, hogy óriásit küzdött egymással a két együttes és mivel az első játékrészben az Astra, a második félidőben a DVTK dönthette volna el saját javára a mérkőzést, de egyik csapat sem tudott élni a helyzeteivel, így igazságos döntetlen született.

Csapatunk tizennégy ponttal, a hetedik helyről várja majd a tavaszi folytatást.