Három csapatunk is nemzetközi edzőmérkőzésen vett részt!

Vasárnap klubunk egész napos túrára indult, hiszen a felnőtt, az U19, és az U16-os csapatunk együtt utazott a szlovákiai Myjavába, hogy megmérkőzzőn a Spartak Myjava korosztályos csapataival, valamint a női BL induló, szlovák bajnok felnőtt együttessel.

Reggel 5.30-kor indultak el a lányok Budapestről és 10.00 óra környékén érkeztek meg Szlovákiába, ahol elsőként az U16-os csapatunk lépett pályára.

Az U16-os lányoknak ez volt az első nemzetközi edzőmérkőzése, de nem csak egyedül érkeztek, hiszen két kisbusszal szülők, családtagok is eljöttek szurkolni a csapatnak, így igazán otthon érezhették magukat a lányok.
A mérkőzésen egy egyénileg rendkívül ügyes csapattal találkoztunk, de mivel lányaink nagyon szervezetten játszottak, így több esélyük volt megnyerni a mérkőzést, mint ellenfelüknek. Bár a szlovák csapat többet birtokolta a labdát, nagyobb helyzetei, lehetőségei lányainknak voltak. Sajnos a sok tiszta ziccerből nem tudtunk egyet sem értékesíteni, ellenfelünk pedig kétszer is betalált, (a második gól szabadrúgásból született) így 2-0-ra a Myjava nyerte meg a találkozót. A helyzetek alapján lányainknak kellett volna győzni, de ezúttal a szerencse sem állt mellénk. Azonban mindenkinek gratulálunk, hiszen jól játszott a csapat, csak a gól hiányzott…

A legkisebbek mérkőzése után az U19-es csapatunk következett. Itt már nem csak ügyes, hanem szervezett és fizikailag is tekintélyt parancsoló ellenfél ellen kellett megküzdeni a lányoknak. Csapatunkban sok volt a hiányzó sérülés és betegség miatt, így nehéz mérkőzés várt a lányokra. A szlovák együttesnek sok helyzete volt, de a lányok remekül állták a rohamokat, így az első félidőben nem született találat. A második játékrészben az első gólját büntetőből szerezte ellenfelünk, de csapatunk továbbra is küzdött becsülettel. A mérkőzés vége felé több lehetőségünk is akadt, amiket sajnos nem tudunk kihasználni, a Myjava pedig újabb találatot szerzett, így 2-0-ra megnyerte a találkozót. A lányok nagyot küzdöttek, mindenki csak dicsérhető, a két kapusunk is szenzációs teljesítményt nyújtott!

A felnőttek 16.00 órától csaptak össze a szlovák bajnok és BL induló ellenfelükkel. A “nagyoknál” is vannak sérültek, illetve olyan játékosok, akik nem tudtak a csapattal tartani, így az NBI-es lányoknak sem volt könnyű dolga. Ráadásul az egész mérkőzés pechesen alakult csapatunk számára, hiszen már az első percben gólt szerzett ellenfelünk és bár ezután az első félidő helyzeteit, lehetőségeit nézve nagyjából egálra jöttünk volna ki, sajnos ami ott bement, itt kimaradt, így 3-0-ás előnnyel mentek szünetre a csapatok. (Az első félidőben két büntetőt is kapott csapatunk, melyből Magyar Judit egyet védeni tudott.)

A második játékrész is Myjava góllal kezdődött, így már 4-0-ra vezetett a szlovák bajnok. Csapatunk továbbra is próbált koncentráltan játszani és Lovász Emma találata után új erőre kapott. Letámadta ellenfelét, és pár perc alatt Kós Petra góljával már 4-2 volt az állás. Ebben a periódusban lányaink játszottak fölényben és ha pontosabbak, akár ki is egyenlíthettek volna. Persze ellenfelünknek is voltak még lehetőségei, de az utolsó húsz perc inkább csapatunkról szólt. Több találat már nem született, így 4-2-re a szlovák bajnok nyert.

Összességében nagyon hasznos mérkőzéseket sikerült játszania csapatainknak. Az utánpótlás korosztályokban testközelből lehetett érezni az egyéni különbségeket, hiszen Itthon egyik csapatunk sem találkozik ilyen szintű ellenféllel a bajnokság során. Felnőtt csapatunk pedig szintén egy erős ellenfél ellen tudott megmérkőzni, mely mérkőzésből olyan tanulságokat lehet levonni, melyek segítségükre lehetnek a további felkészülés során.

Mentálisan is adott egy kis pluszt ez a túra, hiszen a csapatépítő része sem elhanyagolható szempont. Egy egész napot együtt töltött a klub egy része, a felnőtt találkozót mindkét utánpótlás csapatunk végig szurkolta, hangosan bíztatva a játékosokat.

A hosszú és tartalmas program ellenére, nagyon sikeres napot zárt klubunk! 

NBI Spartak Myjava – Astra HFC 4-2 (3-0)
g: Lovász Emma, Kós Petra

Kezdőcsapat: Magyar Judit – Véninger Tünde, Tatai Krisztina, Szennai Tímea, Kövy Elza, Vidács Krisztina, Lovász Emma, Kós Petra, Szakonyi Emese, Erdész Fanni, Benkő Mónika

U19 Spartak Myjava – Astra HFC 2-0 (0-0)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya, Kiczkó Diána, Szenyán Melinda, Bagdi Doroti, Pap Nóra, Nádudvari Anna, Lukács Adrienn, Turbucz Anna, Oravecz Emma, Balogh Mercédesz, Balogh Orsolya, Angyal Dorottya, Miskolczi Nóra

U15 Spartak Myjava – Astra HFC 2-0 (1-0)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna, Szabó Anna,  Sajó Hanna, Szuja Anna, Rácz Karina, Hollósi Tünde, Barna Gabriella, Oravecz Emma, Lukács Adrienn, Nagy Dóra, Fésűs Janka, Kraudy Laura, Marek Réka, Rojtos Bernadett, Miskolczi Nóra, Balla Fanni, Plank Hanna