Lovász Emma első gólját szerezte az NBI-ben

Lovász Emmát nyáron igazolta csapatunk a Puskás Akadémiától és bár nagy reményekkel és lelkesedéssel érkezett klubunkhoz sajnos megsérült és az egész őszi szezont ki kellett hagynia. Télen sikerült bekapcsolódnia az NBI-es csapat munkájába és az Újpest ellen megszerezte élete első NBI-es találatát is.

A gól kapcsán és az Astrában töltött eddigi tapasztalatairól is kérdezzük őt, hiszen bár ősszel nem tudott pályára lépni, de edzőként hasznos tapasztalatokra tett szert a felépülési időszakában is.

Milyen érzés volt először gólt szerezni az NBI-ben?
Nagy örömmel tölt el hogy megrúgtam/fejeltem első NBI-es gólomat, sokat jelent, hogy ezt az Astra színeiben tettem. Jó volt éreznem újra azt a bizonyos flow élményt, rengeteget dolgoztam ezért és most végre újra átélhettem. Szeretném még sokszor érezni, több gólt is szerezni, amivel a csapatomat segíthetem.

Nyáron hamar megsérültél, mégsem unatkoztál. Mi volt pontosan a feladatod az Astránál ősszel?
Azért is választottam nyáron az Astra csapatát, mert a klub olyan életpálya modellt vázolt fel számomra, ami nagyon kedvező volt. A megállapodásunkhoz hozzátartozott, hogy elkezdek edzőként is tevékenykedni a legkisebbeknél. Nagy vágyam vált valóra, hisz kiskorom óta tudom, hogy a labdarúgást nem csak játszani akarom hanem tanítani is. Amint elkezdtem a munkát magamon is éreztem, hogy élményt ad és ez az, amit tényleg szeretnék a labdarúgó karrierem befejezése után csinálni. Bár még fiatal vagyok, sok évet szeretnék még labdarúgóként is eltölteni, de az Astra biztosítja számomra azt, hogy elinduljak az edzősködés útján és akár végigjárjam az összes korosztályt, amelyeken tapasztalatokat szerezhetek.

Hogyan érzed magad a klubnál? Milyen tapasztalataid vannak mint játékos és mint edző?
Nagyon jól érzem magam. A napjaim tökéletesen össze vannak hangolva, jut idő az edzői munkára és az abban való előrelépésre, valamint a saját labdarúgó karrieremre is egyaránt tudok fókuszálni és tovább fejlődni. A tapasztalatom az, hogy ez egy nagyon összetartó klub, mindenki barátságos és segítőkész a másikkal.

Elkezdted az edzőképzést is tavasszal. Milyen célokat tűzöl ki magad elé az edzősködésben?
Minél hamarabb szerettem volna jelentkezni az edzőképzésre, hiszen a célom az, hogy a munkám a hivatásom is legyen és a tapasztalataim alapján egyre inkább ez a vágyam, hogy edző lehessek. Éppen ezért szeretnék minden olyan tanfolyamot elvégezni, amely segíti a fejlődésemet, az előrelépésemet. Nálam még nem alakult ki, hogy melyik korosztály az, ami a leginkább testhezálló számomra, de úgy gondolom, hogy ehhez még idő kell. Mindenesetre szeretek nagyot álmodni és remélem, hogy megfelelő kitartással és szorgalommal el is érhetem a céljaimat. A klub támogat mindenben, ahogy a labdarúgó karrieremben, úgy az edzői fejlődésemben is, így úgy gondolom jó helyen vagyok ahhoz, hogy az álmaim valósággá váljanak.