Legyőztük az Újpestet

15.forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – Újpest FC 3-0 (1-0)
⚽️ Ebony Madrid (2), Lovász Emma

Astra-Activtek HFC-Üllő: Magyar Judit – Szennai Tímea (Nádudvari Anna 75.), Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Kövy Elza – Szakonyi Emese (Lovász Emma 80.) , Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Erdész Fanni(Balogh Orsolya 60.), Kós Petra – Ebony Madrid

Felnőtt csapatunk vasárnap az Újpest együttesét fogadta Üllőn. Egyik csapat számára sem indult jól a tavaszi szezon, így ezen a találkozón mindkét együttesnek csak a győzelem lehetett a célja.
Az Újpest – szokásához híven – szervezett, kemény, harcos játékot mutatott az egész mérkőzés alatt, egy percig sem adták fel, hogy pontot, illetve pontokat szerezzenek, így komolyan meg kellett küzdeni a lányoknak minden helyzetért, lehetőségért, illetve győztes párharcért. Ebbe bele is állt csapatunk, így az egész mérkőzés alatt fölényben futballozott és ennek meg is lett az eredménye, hiszen Ebony Madrid fejesgóljával a 14. percben már vezettek lányaink. A második játékrészben még két találatot sikerült elérni: az 53. percben ismét Ebony Madrid vette be az újpesti kaput, majd a mérkőzés hajrájában Lovász Emma szerezte meg önmaga első NBI-es Astrás találatát, mely csapatunknak a harmadikat jelentette, így 3-0-ra megnyerték lányaink a mérkőzést.
Inkább Astra helyzetekről és lehetőségekről szólt a találkozó, fölényünket mutatja néhány statisztikai adat: huszonegy(!) szögletet és az ellenfél térfeléről tizenkét szabadrúgást végezhettek el a lányok. Ezekből az adatokból következtethetünk arra is, hogy több koncentrációval talán nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna csapatunk.
Ezen javítani a többi mérkőzés szempontjából érdemes, most örüljünk a három pontnak, hiszen a lányok rengeteget dolgoztak ezért az elmúlt időszakban.