Győzelem a Kelen ellen

A Simple Liga 19.fordulójában felnőtt csapatunk a Kelen SC csapatát fogadta Üllőn.
A Kelen elleni mérkőzések felnőtt csapatunk számára sem szoktak könnyűek lenni, hiszen az őszi, 1-1-re végződő találkozón is az egy pontnak ellenfelünk örülhetett jobban. Akkor is megvoltak a helyzetek, de nem sikerült nyerni, éppen ezért lányaink most mindenképpen szerették volna begyűjteni a három pontot.
A mérkőzés Astra szempontból nem indult rosszul, hiszen csapatunk birtokolta a labdát és alakított ki helyzeteket, lehetőségeket ellenfele kapuja előtt. Gólt azonban először mégis a Kelen SC szerzett a 18. percben, Bernhardt Barbara vette be Magyar Judit kapuját. A fordításra már az első játékrészben lett volna esélyünk, hiszen ellenfelünk alig jött ki saját térfeléről, de sajnos sok helyzet maradt kihasználatlanul, így a fordításra a második félidőig várni kellett. Egészen pontosan a második játékrészt elindító sípszó utáni két percig, amikor Szakonyi Emese kiegyenlített!
Az egyenlítő találat után eléggé “felborult a pálya” csapatunk beszorította ellenfelét a saját térfelére és csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül a vezetést is megszerezni. A mindent eldöntő találat a 60. percben érkezett a jubiláló (háromszázadik mérkőzését játszó) Kós Petrától, akinek ez volt egyébként a 282. találata!
Csapatunk ezzel a győzelemmel a hatodik helyen áll a tabellán és öt ponttal ellépett az őt követő Haladás Viktóriától, akik ebben a fordulóban nem tudott pontot szerezni.
Lányainkra már csak három találkozó vár a 2022/2023-as szezonból, ezeken a papírforma sajnos nem feltétlen csapatunknak kedvez. Szombaton a bajnoki döntőbe igyekvő ETO FC Győr lesz az ellenfél, utána Ferencváros, majd a Puskás Akadémiával csapnak össze a lányok az utolsó fordulóban.

Astra-Activtek HFC-Üllő – Kelen SC 2-1 (0-1)
⚽️ Szakonyi Emese (47.), Kós Petra (60.) ill. Bernhardt Barbara (18.)

sárga lap: Kós Petra

Astra-Activtek HFC-Üllő: Magyar Judit – Vicsek Nóra, Benkő Mónika, Vidács Krisztina (Nádudvari Anna 90.), Véninger Tünde, Kós Petra, Szakonyi Emese (Lovász Emma 89.), Tatai Krisztina, Erdész Fanni, Ebony Madrid (Balogh Orsolya 90.), Pap Nóra

Kelen SC: Bokros Veronika – Bernhardt Bernadett, Végh Katalin, Ambach Dézi (Csutoros Réka 61.), Blayer Zsófia, Ramor Korina, Bernhardt Barbara, Ács Krisztina, Tóbik Melánia (Berencsi Boglárka 68.), Stumpf Zsófia (Mandeville Dominika 85.), Kerekes Krisztina