Elképesztő időjárás és vereség Győrben

NBI-es csapatunk a Simple Ligában szombaton Győrben, az ETO ellen játszotta aktuális bajnoki mérkőzését. A találkozó első perceiben elképesztő mennyiségű eső zúdult a pályára, ami nagy erősségű széllel is párosult. A 4. percben a játékvezető félbeszakította a meccset, de már ennyi idő alatt is bőven bőrig áztak a csapatok. A mérkőzés tizenöt perces kényszerpihenő után folytatódott, csuromvizes mezben folytatták a játékosok és mielőtt még bármit írnánk a mérkőzés krónikájáról, előzetesen hozzátennénk, hogy a vihar csak csillapodott, de nem vonult el Győrből, így tovább áztak a csapatok, sőt helyenként villámlás is kísérte a találkozót. További egy mérkőzés-megszakítás is történt az időjárás miatt a második félidőben, de ezután ismét harcba szálltak a csapatok, ami nem volt könnyű, hiszen az egész mérkőzés alatt az időjárással, és az időjárás okozta pálya-körülményekkel (tócsák, amelyben még passzolni is nehéz volt) is meg kellett küzdenie a lányoknak. Le a kalappal mindkét csapat játékosai előtt!
A mérkőzésen két ellentétes játékstílus találkozott, a támadólag fellépő, bajnokaspiráns és kupagyőztes ETO csapata birtokolta többet a labdát, de csapatunk védelme jól zárt, így nehezen tudta feltörni ellenfelünk. A győri fölény a 25. percben érett góllá, hiszen Süle Dóra távoli lövése megtalálta az utat csapatunk kapujába. Csak ez az egy gól esett az első játékrészben, sőt kontra támadások végén lányainknak is akadt három lehetőségük a gólszerzésre, de ezek sajnos kimaradtak.
A fordulás után is a hazai csapat játszott fölényben, csapatunk pedig igyekezett labdát szerezni és gyors támadásokkal veszélyeztetni ellenfelünk kapuját. Sajnos a második játékrészben is csak az ETO szerzett gólokat, egészen pontosan még hármat.
Lányaink mindent megtettek neves ellenfelük ellen, talán sikerült is kicsit megnehezíteni a kupagyőztes győri csapat dolgát.
A folytatás sem érkezik könnyűnek, hiszen a héten a még veretlen Ferencváros érkezik majd Üllőre.

ETO FC Győr – Astra-Activtek HFC-Üllő 4-0 (1-0)
⚽️Süle Dóra, Savanya Csilla, Kocsán Petra, Siklér Kinga
Sárga lap: Lovász Emma, Antalicz Alexandra

Astra-Activtek HFC-Üllő: Magyar Judit – Vicsek Nóra, Benkő Mónika, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Kós Petra (Antalicz Alexandra 70.), Szakonyi Emese, Tatai Krisztina, Erdész Fanni, Ebony Madrid (Lovász Emma 82.), Pap Nóra (Kövy Elza 70.)
ETO FC Győr: Borók Dorina – Kaziupa Hanna, Kovács Laura (Nagy Fanni 46’), Savanya Csilla, Öreg Cintia, Kern Fanni, Herczeg Andrea, Süle Dóra (Sali Rebeka 58’), Németh Loretta (Siklér Kinga 70’), Tiffany Cameron (Mia Hollingsworth 70’), Vida Boglárka (Kocsán Petra 58′).