Nagy küzdelemben maradtunk alul

Ezen a héten U16-os csapatunk lejátssza utolsó bajnoki mérkőzéseit mind labdarúgásban, mind futsalban, tehát a lányoknak május 14-el véget ér a 2022/2023-as szezont. Ezt azért is fontos megemlíteni, mert a vasárnapi, nyíregyházi mérkőzésen pontszerzés szempontjából ugyan volt tét a lányoknak, mégis a cél inkább az volt, hogy megmutassák, amit tudnak, hogy mennyit sikerült előrelépniük az elmúlt időszakban.
Ősszel is szoros mérkőzést játszott egymással a két csapat (2-0-ra nyert ellenfelünk), de az jól mutatja, hogy a Spari nem bízta a véletlenre, hogy több 2007-es válogatott kerettag játékossal is megerősítette keretét.
Csapatunkban voltak hiányzók betegség miatt, de így is nagyon jól játszott a csapat, rendkívül szervezettek voltak a lányok, így az első félidőben nem tudott ellenfelünk gólt szerezni.
A második félidőben a hirtelen feltámadó szél is nehezítette a csapatok játékát, de a lányok nagyon akartak és ennek meg is lett az eredménye: egy átszervezés után Balla Fanni került az ék pozíciójába és ki is használta a lehetőséget, hiszen a 62. percben megszerezte a vezetést csapatunk javára!
A találkozó kulcsmomentuma körülbelül a 65. percben zajlott, amikor is benne volt a levegőben a második gól esélye egy sarokrúgás utáni lehetőségből, de Plank Hanna fejesét nagy bravúrral védte Pekk Lili. Talán ha ez bemegy..Sajnos azonban a “ha” nem játszik a fociban és a lányok nagyon elfáradtak a mérkőzés végére, ennek pedig az lett az eredménye, hogy ellenfelünk két gólt is szerzett, amivel megnyerte a találkozót. (Sajnos a második gólnál a szerencse is a nyíregyházi csapatnak kedvezett, hiszen a szél segítsége is kellett a találathoz…)
A lányok minden dicséretet megérdemelnek, a maximumot kihozták a mérkőzésből, így nagy gratuláció jár nekik!
Csapatunk a mérkőzésen köszöntötte anyák napja alkalmából az édesanyákat is!

Az utolsó fordulóban a lányok az FC Hatvan együttesét fogadják majd Üllőn.

Nyíregyháza Spartacus – Astra-Alef HFC-Üllő 2-1 (0-0)

⚽️ Balla Fanni

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Oravecz Emma – Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Sajó Hanna, Rácz Karina, Kraudy Laura, Nagy Dóra, Marek Réka, Barna Gabriella, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Szabó Anna, Plank Hanna, Horváth Amira, Horváth Helga