Büszkék lehetünk az első félidei játékra!

Vasárnap, a Simple Női Liga 21. fordulójában a Ferencváros ellen lépett pályára felnőtt csapatunk Üllőn. Csapatunkba visszatért Árvay Hanna, aki a szezon nagy részét külföldön töltötte tanulmányai miatt.
A mérkőzésen folyamatosan szakadt az eső, mely megnehezítette mindkét együttes dolgát. Az első félidőben parádés játékot produkált csapatunk, hiszen védekezését ellenfelünk nem igazán tudta feltörni, nagyon fegyelmezetten játszottak a lányok és így a Ferencvárosnak nagyon kevés helyzete, – inkább csak lehetősége volt- a gólszerzése, hiába birtokolták többet a labdát. Aztán a 35. percben Ebony Madrid ellen megítélt szabadrúgást Erdész Fanni ívelte be a ferencvárosi kapu elé, a labdára Kós Petra érkezett jó ütemben és megszerezte a vezetést csapatunk számára. A huszonegy forduló alatt eddig egyetlen egyszer fordult elő, hogy az első helyezett Ferencváros ellen bármelyik csapat vezetett volna, (Puskás Akadémia) csapatunk a második, akinek ez sikerült!
A második játékrészben aztán a Ferencváros cserélt és már az első percben ki tudott egyenlíteni egy átlövés góllal, valamint az 59. percben a vezetést is megszerezte. Sajnos egyre nehezebben tudta csapatunk megállítani a ferencvárosi rohamokat, a 71. perc környékétől tíz perc alatt három gólt is szerzett a Fradi, és végül 6-1-re megnyerte a találkozót.

Csapatunk minden dicséretet megérdemel az első félidei játékáért, kevés csapat van a bajnokságban, akik egy félidő alatt meccsben tudnak maradni a bajnokaspiráns ellen. Azon kell tovább dolgoznunk, hogy ezt az időt még hosszabbra tudjuk növelni és ez a teljesítményt bizakodásra adhat okot a továbbiakban!

Astra-Activtek HFC-Üllő – Ferencvárosi TC 1-6 (1-0)

g: Kós Petra ill. Pap Luca (2), Biljana Bradic (2), Szabó Viktória, Fenyvesi Evelin

 

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Halla Petra – Árvay Hanna, Véninger Tünde, Dr.Tatai Krisztina, Vicsek Nóra, Vidács Krisztina, Erdész Fanni, Benkő Mónika (Balogh Orsolya 79.), Kós Petra (Antalicz Alexandra 71.), Szakonyi Emese, Ebony Madrid (Pap Nóra 79.)

Kép: Ferencváros (Fradi.hu)