Közelebb álltunk a győzelemhez!

Felnőtt csapatunk vasárnap a szezon utolsó bajnoki mérkőzésén lépett pályára a Puskás Akadémia ellen Felcsúton. Lányaink tudták, hogy a hatodik hely megszerzéséhez minden bizonnyal le kell győzniük aktuális ellenfelüket, így ennek megfelelően álltak hozzá a találkozóhoz. A kupában ezüstérmet szerzett ellenfelünk számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, hiszen a találkozó eredményétől függetlenül már a bronzéremért játszhat Halászi Kinga csapata az MTK ellen.
Lányaink kezdték jobban a találkozót, letámadták ellenfelüket és ennek meg is lett az eredménye, hiszen több lehetőség és helyzet is adódott a felcsúti kapu előtt, de Pongrácz Ágnes remek napot fogott ki, mondhatni “lehúzta a rolót” ezen a napon. Az első húsz perc után kiegyenlítettebb lett a találkozó, ellenfelünknek volt egy felső kapufája de igazi nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni Halla Petra kapuja előtt.
A második félidőben is nyílt sisakos játék jellemezte a mérkőzést, mindkét csapat győzni szeretett volna, bár inkább mezőnyben folyt a játék, kevesebb lehetőséggel, helyzettel. Abból is inkább csapatunknak voltak nagyobbak, hiszen Kövy Elza fejese éppen hogy nem talált kaput, valamint a 88. percben Antalicz Alexandra sem tudott gólt elérni, – pedig három méterről senkitől sem zavartatva akár a győztes gólt is megszerezhette volna -, de a kapu fölé emelt..

Összességében mindkét csapat a győzelemre játszott, mindkét csapatnak voltak helyzetei, lehetőségei, de lányaink a tiszta helyzetek alapján sokkal közelebb álltak a győzelem megszerzéséhez. Már a döntetlen is óriási eredmény a kupadöntős és bronzéremért játszó Puskás Akadémia ellen, de így meg pláne hatalmas sikernek mondható, hogy nem sokon múlt a három pont megszerzése.

Csapatunk 27 ponttal a Simple Női Liga 7. helyén végzett a 2022/2023-as szezonban.

Puskás Akadémia FC – Astra-Activtek HFC-Üllő 0-0

Astra-Activtek HFC-Üllő: Halla Petra – Pap Nóra (Antalicz Alexandra 80.), Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Vicsek Nóra (Balogh Orsolya 67.), Vidács Krisztina, Árvay Hanna, Erdész Fanni, Szakonyi Emese, Kós Petra (Kövy Elza 58.), Ebony Madrid