Magabiztos győzelemmel EZÜSTÉRMES az U19!

Vasárnap délután játszotta U19-es csapatunk a szezon utolsó bajnoki mérkőzését Székesfehérváron. A sors úgy hozta, hogy ez a találkozó döntött a második és a harmadik helyezésekről, hiszen a tabellán azonos pontszámmal állt a két csapat, bár a gólkülönbsége csapatunknak jobb volt, így akár egy döntetlen is elég lett volna lányainknak a második helyhez. Az őszi egymás elleni találkozó szoros eredményt hozott (2-1-re győzött csapatunk), így nehéz mérkőzésre készülhettünk, de mindenképpen győzelemmel szerette volna zárni a csapat a szezont.
Jó hangulatban ezúttal sem volt hiány, de már a bemelegítésnél lehetett érezni a lányokon, hogy ez másmilyen mérkőzés lesz, mint a többi. Mindenki koncentrált volt és a kezdő sípszó elhangzása után gyakorlatilag nem volt apelláta, már az első percben szinte helyzetet alakítottak ki lányaink, ami ugyan akkor még kimaradt, de ahogy teltek a percek lehetett látni, hogy csapatunk sokkal jobban akarja a győzelmet, mint ellenfele! Lehetőségek sokaságát alakították ki lányaink és a 16. percben Angyal Dorottya találatával a vezetést is sikerült megszerezni. Többet birtokolta csapatunk a labdát, mint a Fehérvár, de akárhányszor ellenfelünkhöz került a labda mindig hordozott magában veszélyt, ezért mezőnyben nagyon sokat kellett dolgozni a lányoknak, hogy a fehérvári együttes ne tudjon visszajönni a mérkőzésbe. Ugyan a félidőben már 3-1-re vezetett csapatunk, mindenki érezte, hogy ezúttal nem lehet pihenni, nem lehet megnyugodni, mert a kétgólos előny nem biztos, hogy elég lehet a végső győzelemre.
A második félidőt ugyanolyan elánnal kezdte csapatunk, mint az elsőt, így esélyt sem adott ellenfelének a gólszerzésre, sőt Nádudvari Anna duplájával már gyakorlatilag a 67. percben eldőlt a találkozó sorsa. A 76. percben Árvay Hanna állította be egy egyéni akció után a 6-1-es végeredményt, mellyel csapatunk megszerezte az ezüstérmet a dél-keleti csoportban, így az egyetlen korosztályunk az U19 lett klubszinten, aki labdarúgásban érmet tudott szerezni a 2022/2023-as szezonban!
A nagy különbségű eredmény talán még számunkra is meglepetés volt, hiszen a fehérvári együttes egy nagyszerű utánpótlás nevelő klub és mindig is szoros mérkőzéseket játszottunk velük, de talán az döntötte el a mérkőzés sorsát ilyen nagy arányban, hogy lányaink jobban akarták a győzelmet és fontos lélektani pillanatokban szereztek gólokat, mely találatok után már ellenfelünk nem hitt a fordítás lehetőségében.

Fehérvár FC – Astra HFC 1-6 (1-3)
g: Angyal Dorottya(2), Nádudvari Anna (2), Lovász Emma, Árvay Hanna

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya – Szenyán Melinda, Pap Nóra (Hollósi Tünde 58.), Kövy Elza, Turbucz Anna (Szuja Anna 58.), Fejér Zsuzsanna, Nádudvari Anna, Lovász Emma, Árvay Hanna, Antalicz Alexandra (Lukács Adrienn 81.), Angyal Dorottya