Hatalmas Astra fölény, de nem sikerült gólt lőni a Budaörs ellen

10.forduló

Astra HFC-Üllő – Budaörs 0-0

Csapatunk összeállítása: Schvirján Dóra – Kövy Elza, Véninger Tünde, Csolti Réka, Lovász Emma, Vidács Krisztina, Balogh Orsolya, Kós Petra, Antalicz Alexandra (Gelb Mónika 51.), Szakonyi Emese (Pap Nóra 31.), Tőzsér Vanda – Almási Virág, Magyar Judit, Dr. Tatai Krisztina

NBI-es csapatunk a Simple Liga 10. fordulójában a Budaörs együttesét fogadta vasárnap Üllőn. A folyamatos esőzések miatt a pálya talaja nagyon mély és vizes volt, nehéz volt rajta futballozni mindkét csapatnak.
Az egész őszi szezonban talán korábban sosem tapasztalt betegség-és sérülés hullámmal küzdöttek a lányok és ez a Budaörs elleni találkozó előtt még jobban kicsúcsosodott. Ez nagy mértékben nehezítette a felkészülést a mérkőzésre, sőt többen is kisebb-nagyobb sérüléssel vállalták a játékot.
Vezetőedzőnk ugyanazt a kezdő-tizenegyet küldte pályára vasárnap, amelyet az előző fordulóban az MTK ellen is, de a mérkőzés 31. percében máris cserére kényszerültünk, hiszen Szakonyi Emese combsérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.
Az egész mérkőzésen csapatunk birtokolta a labdát és bár rengeteg lehetőséget, helyzetet alakítottak ki a lányok, egyszerűen nem sikerült gólt elérni. Csapatunk fölényét mutatja az is, hogy ellenfelünk szinte alig lépte át a félpályát az egész mérkőzésen, talán egy nagyobb lehetőségük adódott a gólszerzésre, míg csapatunk 21 támadó szögletet rúgott, legalább nyolc szabadrúgást végezhetett el az ellenfél tizenhatosa környékéről, és emellett 81%-19% arányban birtokolta a labdát. Nagyon akart a csapat, de hiába volt nyomasztó a fölényünk, hiába volt meg a sok helyzet és lehetőség, valószínűleg ha reggelig játszunk sem sikerül az ellenfél kapujába találni…😔

Sajnos vannak ilyen meccsek, amikor semmi sem sikerül, de nem szabad sokáig csüggedni, hiszen még két találkozó hátra van az őszi szezonból. A lányok ezen a héten a Puskás Akadémia vendégeként lépnek majd pályára, az utolsó fordulóban pedig a Szent Mihály együttesét fogadják Üllőn.