Óriási bravúr az U19-ben!

Szekszárdi UFC – Astra HFC-Üllő 3-5 (1-2)
g: Oravecz Emma (3), Godzsa Ivett, Puskás Nelli

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya, Bagdi Doroti, Szuja Anna, Dudás Evelin, Szenyán Melinda, Hollósi Tünde, Fejér Zsuzsanna, Puskás Nelli, Oravecz Emma, Godzsa Ivett, Angyal Dorottya, Lukács Adrienn, Fazekas Alexa, Bakonyi Zsófia.
Vezetőedző: Korcsogh Orsolya

U19-es csapatunk vasárnap a tavalyi bajnok Szekszárdi UFC otthonában lépett a pályára a dél-nyugati csoport 8. fordulójában. A mérkőzés 10.00 órakor kezdődött, így a lányok többségének nagyon korán kellett kelnie, de a korai kelést kompenzálta az időjárás, hiszen szép, napsütéses idő fogadta a lányokat Szekszárdon a budapesti szél és eső helyett.

Nagyon sokat készültek a lányok erre a találkozóra, (több olyan dolog is történt, amely nehezítette a felkészülésünket) és bár papíron ellenfelünk volt az esélyesebb, tudták, amennyiben sikerülne pontot, vagy pontokat elhozni a tolna megyeiektől, akkor nagyot lépnének előre a céljaik megvalósítása érdekében. Nehéz úgy felkészülni egy élesebb mérkőzésre, hogy hónapok óta nem volt részünk  hasonló megmérettetésben, de a lányok megmutatták, hogy erre is képesek! 

Az egész mérkőzés nagy iramban zajlott és bár a meccs elején egy szöglet után a saját kapunkba fejeltük a labdát és ezzel vezetett ellenfelünk, egy pillanatig sem gondoltunk arra, hogy ez fogja eldönteni a találkozót. Még akkor sem, amikor néhány perccel később a játékvezető büntetőt ítélt a szekszárdiak javára és bár nem tudjuk, hogy jogos volt-e, de Reibl Orsolya hárítani tudott és ez meghatározta a következő körülbelül harminc perc játékát! Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de nagyobb helyzetig inkább csapatunk tudott eljutni, így nagyon érett az egyenlítés lehetősége, amely a 31. percben meg is érkezett: egy beadás után Oravecz Emma juttatta a szekszárdi kapuba a labdát! Sajnos a mérkőzésre csak egy partjelzőt küldtek, így az első játékrészben rengeteg lest fújt be csapatunknak a játékvezető, amelyekből nem valószínű, hogy mindegyik jogos volt, így a feszültség tovább nőtt a lányokban, de szerencsére még ebből is pozitívan tudtunk kijönni, hiszen ez csak fokozta a hitet a csapatban, hogy van még gól a tarsolyunkban. A 37. percben egy szabálytalanságot követően Oravecz Emma végezhetett el szabadrúgást körülbelül huszonöt méterre az ellenfél kapujától és óriási gólt lőtt a felső léc alá, így a szünetben 2-1-re vezetett csapatunk. 

A második félidő elképesztő fordulatokat hozott, de hiába tudott mindig egyenlíteni ellenfelünk, mire hinni tudtak volna abban, hogy sikerül a vezetést megszerezni, azonnal sikerült “rárúgnia” egyet a lányoknak, így mindig csapatunknál volt az előny! Azt is meg kell említenünk, hogy a Szekszárd együttese is nagy energiákat mozgósított a második játékrészre, így még nagyobb volt az iram, mint az első negyvenöt percben. Kicsit kapkodó is volt a játék mindkét részről és végül talán az döntött, hogy csapatunkban több játékos is higgadt tudott maradni és a fontos pillanatokban jó döntést tudott hozni!  A 83. percben Puskás Nelli gólja törte meg talán a legjobban ellenfelünket, hiszen ezután – bár próbálkoztak ők is becsülettel -, de nem igazán tudtak Reibl Orsi kapujáig eljutni. Lányaink pedig még mindig éreztek lehetőséget a találkozóban, így továbbra sem adták fel a további találatok szerzésének lehetőségét és a 93. percben Oravecz Emma és Fejér Zsuzsi szemfülességének köszönhetően egy sarokrúgás után Oravecz Emma ismét a szekszárdi kapuba bombázott, így mesterhármast ért el! 

Csapatunk 5-3-ra nyert egy remek mérkőzésen, amelyből rengeteget tudott tanulni is és csak hogy éreztessük, hogy mekkora siker volt ez a lányoknak azt is megemlítjük, hogy néhányuknál bizony a találkozó lefújása után eltört az a bizonyos mécses..de természetesen csak az örömtől:)

A mérkőzés a játékosok szemével:

Oravecz Emma: “Egy nagyon fontos meccs várt ránk, már hetek óta erre a meccsre készültünk. Mindenki izgult és nagyon feszülten kezdtük a mérkőzést, ezért kaphattunk ilyen hamar gólt. A találat után mindenki koncentráltan állt neki a továbbiaknak, így a végére nagyon izgalmas találkozó lett belőle. Nagyon örülök a csapat sikerének és annak is hogy hozzájárulhattam egy mesterhármassal az eredményhez!”

 

Szuja Anna: “Az előző hetekben még a szokásosnál is komolyabban készültünk a Szekszárd elleni meccsünkre. Szerencsére ez jól is sikerült és sok mindent ki tudtunk vinni a pályára belőle. Én éreztem a csapaton, hogy mindenki nagyon szeretne nyerni, sőt szerintem más opció nem is volt a fejünkben. Végig hajtott mindenki és ezért tudtunk a Szekszárd fölé kerekedni. Még az utolsó percekben is mindenki megpróbálta a lehető legtöbbet hozzátenni és szerencsére ezt az eredmény is tükrözi.”

 

Hollósi Tünde: “Már a bajnokság elején tudtuk hogy a Szekszárd erős ellenfél.  Ennek megfelelően az előző két hétben már az edzéseken is úgy dolgoztunk, úgy álltunk hozzá hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért. Nagy erőssége a csapatnak, hogy együtt és egymásért küzdünk, ha bármelyikünk hibázott, rögtön ment és hajtott tovább.  A meccsen szinte az utolsó percekig kellett küzdeni! Harcos meccs volt (ezt mutatja a sárga lapok száma is) bár végül Astra diadallal zártunk, a Szekszárd nem adta könnyen a három pontot.”

Fejér Zsuzsanna (csapatkapitány): “Hatalmas hullámvasút volt számunkra a meccs és az az előtt eltelt hetek. Sokat készültünk, aminek meglett az eredménye. Én személy szerint aludni sem tudtam a mérkőzés előtti izgalomtól, viszont játszani már higgadtan tudtam és az egész csapat is. Eszméletlen, amit kiváltott belőlem az öröm meccs végén, a büszkeség amit éreztem az egész csapat iránt könnyeket váltott ki belőlem, pedig nem vagyok egy síros alkat, ezt mindenki tudja. Nagyon szeretném megköszönni a lányoknak ezt a teljesítményt és azt, hogy ilyen fegyelmezetten álltak a meccshez. Le a kalappal mindenki előtt, és természetesen edzőnk munkája előtt is, aki rengeteg energiát tett és tesz bele mindig.”

A lányoknak ezen a héten zárul az őszi szezon és amennyiben győzni tudnak vasárnap a PVSK ellen, akkor – úgy, ahogy az U16 -ők is 100%-os mérleggel a tabella tetején telelnek!

Bravó lányok!

Hajrá Astra!