Nem sikerült a szezonzáró

12.forduló
Astra HFC-Üllő – KÉSZ-Szent Mihály-Szeged 0-2 (0-0)

Csapatunk összeállítása: Schvirján Dóra – Kövy Elza (Pap Nóra 61.), Véninger Tünde, Csolti Réka, Lovász Emma, Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Kós Petra, Antalicz Alexandra (Szakonyi Emese 61.), Gelb Mónika, Tőzsér Vanda – Magyar Judit, Szuja Anna, Almási Virág, Tatai Krisztina

NBI-es csapatunk az utolsó őszi bajnokin a Szent Mihály együttesét fogadta szombaton Üllőn. A sérültek sora sajnos tovább nőtt az elmúlt mérkőzés óta, így ismét volt olyan, aki nem teljesen egészségesen tudta vállalni a játékot.
Az első játékrész nem hozott gólt, de nagyon helyzeteket sem. Mezőnyben gyűrték inkább egymást a felek, kapura szinte egyik csapat sem volt veszélyes.
A második félidőt lányaink aktívabban kezdték, több lövésig is eljutottak, de sajnos Schildkraut Fruzsina kapuját nem találták el. Aztán az 55. percben, tulajdonképpen a semmiből ellenfelünk büntetőhöz jutott. Azt nem tudjuk még, hogy valóban történt-e szabálytalanság (majd vissza kell nézni), de az eddigi mérkőzés kép alapján mindenki tudta, hogy ha bemegy, az eldöntheti a találkozó sorsát. Bement…, így csapatunknak változtatnia kellett, támadóbban kellett fellépnie, ami azt jelentette, hogy ahogy telt az idő, egyre nagyobbat kellett kockáztatni és bizony ebben a periódusban ellenfelünk kontrái életveszélyessé váltak. Egy ilyen lehetőség után sajnos elkövettünk egy nagy egyéni hibát, amelyből a szegedi csapat megszerezte a második találatát és 2-0-ra meg is nyerte a találkozót.
Sajnos a lányoknak tegnap nem ment a játék, a helyzetek kialakítása nagy nehézséget okozott számukra. A fordulópont a büntető volt, amennyiben az nincs, valószínűleg egy békés 0-0-al zárják a találkozót a felek és talán ez igazságosabb is lett volna, főleg, ha a büntető nem volt jogos..
Csapatunk tizenkét ponttal a hetedik helyről várja majd a tavaszi folytatást.

A lányok jövő héten évzáróval búcsúznak az őszi szezontól és egymástól, hiszen jön a jól megérdemelt téli pihenő. Igaz nem lesz túl hosszú, hiszen otthoni munkát is kapnak a lányok azért, hogy minél gördülékenyebben tudják majd januárban elkezdeni a téli felkészülést.