Megérdemelt győzelem Fehérváron

13.forduló
Fehérvár FC – Astra HFC-Üllő 0-1 (0-1)
⚽Szakonyi Emese

Astra HFC-Üllő: Schvirján Dóra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Kövy Elza, Csolti Réka – Vidács Krisztina, Balogh Orsolya, Kós Petra – Szakonyi Emese, Gelb Mónika, Antalicz Alexandra – Halla Petra, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Dr. Tatai Krisztina

Sokan várták a március 2-3-i hétvégét, hiszen elkezdődött végre a Simple Liga. Minden mérkőzésre szombaton került sor, csapatunk Székesfehérváron lépett pályára a Fehérvár FC ellen.
A mérkőzés nem mondhatni, hogy kellemes időjárási körülményekben zajlott, szinte végig szakadt az eső és ennek következményeként egy mély, sáros talajú pálya várt a csapatokra.
Csapatunk erősen kezdett, letámadta ellenfelét és már az első percekben is ki tudott alakítani lehetőségeket. Ennek eredménye már a negyedik minutumban megszületett, hiszen Gelb Mónika beadásából Szakonyi Emese volt eredményes, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A lendületes játékunk egészen a harmincadik percig kitartott, ekkor volt ellenfelünknek is néhány kontrája, amelyből a legveszélyesebb és egyetlen lehetőségük egy beadás után Véninger Tünde “önkapufája” volt, de ezzel el is lőtte minden puskaporát a Fehérvár.
A második játékrészben inkább mezőnyben zajlott a játék, sok helyzet nem alakult ki, bár a pálya talaja miatt nem is nagyon volt lehetősége egyik csapatnak sem az igazán szép játékra. Ugyan volt még néhány helyzete, lehetősége lányainknak, de ezeket nem sikerült értékesíteni, így maradt az egygólos győzelem.
Összességében egy jól felkészült, stílusos ellenféltől, – jobban alkalmazkodva a körülményekhez – , megérdemelten hozta el a három pontot csapatunk!
A lányoknak sok idejük nincs a pihenésre, hiszen szerdán már Magyar Kupa mérkőzés következik a Haladás ellen!