Győzelemmel rajtolt az U19!

Kaposvári Rákóczi BFLA – Astra HFC-Üllő 1-4 (1-1)
g:Angyal Dorottya (2), Antalicz Alexandra, Fejér Zsuzsanna

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Schvirján Dóra – Bagdi Doroti, Oravecz Emma, Dudás Evelin, Szenyán Melinda (Fazekas Alexa 75.), Hollósi Tünde, Balogh Orsolya (Reibl Orsolya 46.), Fejér Zsuzsanna, Antalicz Alexandra, Pásztor Lea (Lukács Adrienn 75.), Angyal Dorottya, Bakonyi Zsófia.

U19-es csapatunk hosszú felkészülés után szombaton Kaposváron kezdte meg a tavaszi szezont. Ősszel nagyarányú (8-1) győzelmet aratott csapatunk aktuális ellenfele ellen és ennek megfelelően kezdték a lányok ezt a mérkőzést is.
Csapatunk birtokolta többet a labdát és tartotta saját térfelén ellenfelét rengeteg helyzetet, lehetőséget kidolgozva már az első félidőben is. A vezetést a 14. percben Angyal Dorottya találatával sikerült megszerezni, de a kaposvári kontrák okoztak némi nehézséget az első játékrészben és ebből egyszer eredményes is volt ellenfelünk, így a szünetben döntetlenre álltak egymással a felek. Amennyiben a lányok kicsit pontosabbak, már több góllal is vezethettek volna az első 45 perc után, hiszen a játékkal nem volt probléma, tetszetős, ötletes támadásokat vezetett csapatunk, csak a befejezések nem sikerültek jól.
Ez a tendencia a második félidőben is folytatódott, bár még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a lányok, de gyakorlatilag körbelőtték a kaposvári kaput, vagy ellenfelünk kapusa tudott bravúrral hárítani. A 71. percben aztán végre megtört a jég és két perc alatt két gólt is sikerült szerezni. Előbb Antalicz Alexandra volt eredményes, utóbb pedig Angyal Dorottya lőtte ki a hosszú sarkot és ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. A Kaposvárnak a második félidőben már nem volt kapura veszélyes akciója és a 81. percben még Fejér Zsuzsanna is betalált, így lányaink végig kézben tartva a mérkőzést 4-1-re megnyerték a találkozót!
A mérkőzés után duplán ünnepeltünk, hiszen védőnk, Bagdi Doroti a mérkőzés napján töltötte 18. születésnapját! 🎂

Vezetőedzőnk, Korcsogh Orsolya értékelése a mérkőzés után: “ Sok nehézségünk volt a felkészülés során, szinte minden játékos átesett néhány betegségen, valamint volt olyan is, aki hosszabb sérüléssel bajlódott, így nem volt zökkenőmentes a téli bajnoki szünetünk. Az edzőmérkőzéseken meccsről-meccsre jobban teljesítettek a lányok és ezen a találkozón már látszott az, hogy fejben összetettünk már sok mindent, de a kivitelezés még néhol akadozott. Ennek ellenére összességében jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, sokat mozogtak a lányok labda nélkül, így rengeteg helyzetet alakítottunk ki még úgy is, hogy ellenfelünk alapjába véve egy masszív, több ügyes játékost is a soraiban tudó csapat. A jövőben a helyzetkihasználáson még javítanunk kell és akkor nem tesszük majd magunknak izgalmassá a mérkőzéseket.”

A következő fordulóra szombaton, a Siófok együttese ellen kerül sor a Goldball Sporttelepen