Szűk vereség a Ferencvárostól

Astra HFC-Üllő – FTC-Telekom 0-2 (0-0)
g: Kubassova, Edwards

Astra HFC-Üllő: Halla Petra – Kövy Elza (Csolti Réka 72.), Balogh Orsolya, Gelb Mónika (Antalicz Alexandra 76.), Kós Petra, Szakonyi Emese, Vicsek Nóra, Vidács Krisztina, Pap Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina – Schvirján Dóra, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Szennai Tímea.

NBI-es csapatunk a bajnoki címre törő Ferencvárossal találkozott vasárnap Üllőn.
A mérkőzés nagy részében az FTC birtokolta többet a labdát, de csapatunk szervezett védekezését nehezen tudták feltörni a zöld-fehérek, így az első játékrészben kevés helyzet és lehetőség adódott mindkét kapu előtt. Néhány távoli lövést ugyan eleresztettek a ferencvárosi játékosok Halla Petra kapujára, de ezek többnyire célt tévesztettek. A 40. percben került először ziccer helyzetbe ellenfelünk, de kapusunk védett, illetve lesállás is megelőzte az akciót. Az első félidő legnagyobb lehetősége csapatunk előtt adódott, pontosabban Kós Petra “fején múlt” a vezető találat megszerzése: Szakonyi Emese indult meg a jobb oldalon nagy sprintben – védője nem tudta szerelni – és adott középre az alapvonalról a középen jól érkező Kós Petrának, aki az ötös magasságban senkitől sem zavartatva fejelhetett, de óriási helyzetben nem találta el a kaput. Az első félidő, így gólnélküli döntetlennel zárult.
A második játékrészt jól kezdte csapatunk, az első lehetőség egy szabadrúgást követően adódott, amikor Szakonyi Emese csavarta középre a labdát és nem sokon múlt, hogy a kapu előtti kavarodásból gól szülessen, de végül ellenfelünk kapusa hárítani tudott.
A mérkőzés 50. percében megszerezte a vezetést a Ferencváros: egy bal oldali beadást követően Kubassova érkezett jól a hosszú oldalon és fejjel bevette Halla Petra kapuját.
A játék képe sokat nem változott a második félidőben sem, viszont csapatunk próbált magasabban labdát szerezni, ezzel nagyobb területet nyitott ellenfelének. Az 54. percben a kapunktól körülbelül 18. méterre szabadrúgáshoz jutott a Fradi. A lehetőséget Edwards nem is hibázta el, így kétgólosra növelte előnyét az FTC.
A mérkőzés hajrájáig ellenfelünknek inkább csak lehetőségei voltak, mintsem helyzetei, de a találkozó vége előtt még mindkét csapat tudott villantani néhányat, amelyből akár egyik, akár másik oldalon is születhetett volna találat. Hiába azonban a helyzetek, több gól már nem született, így 2-0-ra a Ferencváros nyerte meg a mérkőzést.
Lányaink mindent megtettek neves ellenfelük ellen és az első félidő után – talán kicsit több szerencsével -még a pontszerzésben is sokáig tudunk reménykedni.

A következő ellenfél sem tartozik a legkönnyebbek közé, hiszen vasárnap az ETO együttese érkezik majd Üllőre.