Kilenc gól a bajnokin

Astra HFC – Siófoki Bányász SE 9-0 (6-0)
g:Kövy Elza (2), Fejér Zsuzsanna, Bagdi Doroti, Angyal Dorottya, Oravecz Emma, Reibl Orsolya, Szuja Anna, Hollósi Tünde

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Bakonyi Zsófia – Bagdi Doroti, Szuja Anna, Dudás Evelin, Szenyán Melinda (Fazekas Alexa 46.), Hollósi Tünde, Puskás Nelli (Reibl Orsolya 46.), Fejér Zsuzsanna, Oravecz Emma, Angyal Dorottya, Kövy Elza.

U19-es csapatunk szombaton a Siófok együttesét fogadta a Goldball Sporttelepen.
A mérkőzésen a labdabirtoklási arányunk nagyon magas volt, ellenfelünk igyekezett betömörülni kapuja elé és megakadályozni csapatunk támadásait. A siófoki együttes olyannyira csak a védekezésre koncentrált, hogy a második játékrészben már szinte egyetlen egy biztosító emberrel játszott hátul csapatunk, azaz kilenc emberrel próbáltunk támadni ellenfelünk kapuját. Rengeteg lehetősége volt lányainknak, de ezekből nagyon kevés tiszta ziccert sikerült kialakítani. Sok távoli lövéssel is próbálkozott csapatunk, de sajnos ezeknek nagy százaléka célt tévesztett.
A kilenc találat ellenfelünk számára volt kedvező, hiszen a mérkőzés képe alapján sokkal több góllal is nyerhettek volna lányaink.
Vezetőedzőnk, Korcsogh Orsolya véleménye a mérkőzésről: “ Biztosan sokan furcsállni fogják, amit most mondani fogok, de számomra csalódás volt ez a találkozó. Bár kilenc gólt lőttünk, de a lányok csak annyit hoztak ki magukból, amennyit a mérkőzés megkívánt. Nyoma sem volt ebben a meccsben az elmúlt heti Kaposvár elleni sok mozgásos, dinamikus, jó játékunknak, márpedig ha egy csapat a bajnoki címre törekszik, annak minden mérkőzésen erőt kell sugároznia. Sajnos még mindig nem tudjuk azt megtenni, hogy amennyiben egy ellenfélnek az a célja ellenünk, hogy lassítsa a játékot, tempót tudjunk diktálni, inkább átvesszük ugyanezt a stílust, ez pedig azt eredményezi, hogy nem vagyunk dinamikusak, álló focival akarunk jó eredményt elérni, így nem sikerül megvalósítani azt, amit szeretnénk. Azt kell elérnünk a továbbiakban, hogy ez változzon, különben a saját dolgunkat fogjuk megnehezíteni.”

Csapatunk a 12. fordulóban – nagypénteken – a Csepel FC vendégeként lép majd pályára.