Nagyot mentek a lányok

16.forduló
Astra HFC-Üllő – ETO FC Győr 1-2 (1-2)
g:Gelb Mónika(büntető) ill., Süle Dóra, Savanya Csilla

Astra HFC-Üllő: Schvirján Dóra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Csolti Réka, Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Kós Petra, Gelb Mónika, Antalicz Alexandra (Szennai Tímea 46.) – Magyar Judit, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Kövy Elza.

Újabb kemény ellenfél várt csapatunkra a Simple Liga 16. fordulójában, hiszen csapatunk az ETO FC Győr együttesét fogadta Üllőn.
Vezetőedzőnk a tartós hiányzók (Lovász Emma, Erdész Fanni, Tőzsér Vanda) mellett nem számíthatott Halla Petra és Szakonyi Emese játékára sem.
A téli időszak után a pálya talaja még mindig hagy némi kívánnivalót maga után, így aktuális ellenfelünk mellett ezzel is, no meg a nagy széllel is meg kellett küzdeni lányainknak.
Már az első percekben megmutatta az ETO, hogy mi a szándéka, hiszen óriási tempót és sebességet diktálva szó szerint nekimentek csapatunknak. Lányaink sokszor önmagukat sem kímélve védekeztek, de az első félidőben szinte nem volt olyan periódus, amikor a felszabadítás után ne jött volna vissza azonnal a labda, így folyamatos nyomás alatt volt csapatunk. A mérkőzés 8. percében az ETO lehetőségek góllá érettek, Süle Dóra fejelt Schvirján Dóra kapujába. Csapatunk, bár alapvetően kontrajátékra rendezkedett be, de igyekezett néha meglepni ellenfelét. Így volt ez a 34. percben is, amikor egy győri labdakihozatal során Gelb Mónika csente el a labdát az ETO tizenhatosán belül, de a labdaátvétel után a kapujából kifutó Borok Dorina “elgázolta”, így jogos bünetőhöz jutott csapatunk. A tizenegyeshez a sértett, Gelb Mónika állt oda és magabiztosan értékesítette azt, így kiegyenlített csapatunk!
A játék képe ezután sem változott, továbbra is nagyon nyomott az ETO és a 43. percben szabadrúgáshoz jutott, méghozzá nagyon veszélyes helyről. (tizenhatos vonaláról szembe a kapuval). A labda mögé Savanya Csilla állt és nem is hibázta el a lehetőséget, így a szünetre 2-1-es ETO vezetéssel mentek a csapatok.
A második játékrészben kicsit visszább vett az első félidei tempóján ellenfelünk, de így is a győriek birtokolták többet a labdát, csapatunk pedig igyekezett állni a rohamokat. Ez olyannyira jól sikerült, hogy kapott gól nélkül hozták le a lányok a második negyvenöt percet!
Bár volt még helyzete ellenfelünknek, de lányaink csúsztak-másztak és a legreménytelenebb szituációban is menteni tudtak, vagy éppen Schvirján Dóri védett parádésan!
Összességében le a kalappal lányaink előtt, hiszen egy nagyon jó ellenfél ellen sikerült szoros mérkőzést játszaniuk.

Ezen a héten csapatunk mondhatni rangadót játszik, hiszen a Szekszárd együttese ellen lép pályára idegenben. A Tolna megyei csapat nyolcadik a tabellán 16 ponttal (csapatunk jelenleg a hetedik pozíciót foglalja el 18 ponttal) , tehát a hazai győzelem mindenképpen helycserét jelentene.

Lányaink célja azonban az, hogy minden mérkőzésen megpróbáljanak pontot, vagy pontokat szerezni, – akárki is az ellenfél -, erre pedig most nagy esélyük van, így mindenképp győzni mennek Szekszárdra!