Országos döntőben az U17-es futsal csapat!

U17-es futsal csapatunk szombaton az Almásfüzitő együttesével mérkőzött meg Dorogon. A mérkőzésnek a tétje igazából annyi volt, hogy amennyiben nyernek lányaink, úgy az utolsó forduló eredményétől függetlenül már csoportgyőztesek és így elérik céljukat, azaz a tavalyi évhez hasonlóan ismét országos döntőben szerepelhetnek!

Almásfüzitői SC – Astra HFC-Üllő 2-3 (2-2)
g:Balla Fanni, Marek Réka, Rojtos Bernadett

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Szuja Anna, Balla Fanni, Puskás Nelli, Marek Réka, Fésűs Janka, Dóka Gréta, Plank Hanna, Rácz Karina, Rojtos Bernadett, Nagy Dóra, Tuba Lujza, Barkó Zeline.
Vezetőedző: Király Bianka

A mérkőzés azt hozta, amit vártunk, hiszen igazi rangadót, akár döntőnek is beillő mérkőzést vívott egymással a két csapat.

A fordulatos mérkőzésen Balla Fanni 12. percben szerzett góljával lányaink szerezték meg a vezetést, de ellenfelünk Udvardi Vivien duplájával megfordította az állást, majd Marek Réka tudott egalizálni a 33. percben (2-2), így ismét nyílt volt a csata!
A mindent eldöntő találat Rojtos Bernadett nevéhez fűződik, aki a 48. percben talált a füzitői kapuba és ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát!
Lányainknak több helyzetük is volt, amelyek értékesítésével, akár nagyobb arányban is nyerhettek volna, de a nagy tét, azért rányomta a bélyegét a lábakra. Az izgalom mindenkin máshogy jelentkezett, de egymást erősítették a lányok, így ha valaki éppen túlizgulta a másik segített neki és fordítva. Emiatt kicsit hullámzó is volt csapatunk játéka, de a lényeg a győzelem, amelyet igazi csapatként vittek véghez a lányok és a nehéz, közös erővel megnyert mérkőzések erősíti meg a közösséget igazán!

Erre szükség is lesz az országos döntőben, hiszen ahogy fentebb említettük az utolsó forduló eredményétől függetlenül már döntőzhetnek a lányok!

Óriási siker ez, hiszen két egymást követő évben sikerült ezt a célt elérni úgy, hogy még korosztályt is emeltek ebben az évadban, hiszen tavaly még U15-ben sikerült győzni, idén pedig U17-es csapatként indulhattunk úgy, hogy csapatunk játékoskerete korban nem változott!

Gratulálunk vezetőedzőnknek, Király Biankának is, aki a találkozót követően így értékelt: “Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy gyakorlatilag majdnem ugyanazzal a kerettel sikerült másodjára is bejutnunk az országos döntőbe, sokat dolgoztunk ezért nap, mint nap. Picit túlizgultuk, szinte döntő hangulatot idézett a mai mérkőzés, ez meglátszódott a helyzetkihasználásunkon, de összességében úgy gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg a 3 pontot. Gratulálok az ellenfelünknek, igazán a fair play szellemében zajlott a mai összecsapás és köszönettel tartozunk a kilátogató szurkolóknak, hozzátartozóknak, akik elég nagy létszámban támogattak minket a helyszínen és meg is lepték a csapatot!”

Mindenkié tehát az érdem, a sok munka meghozta a várva várt eredményt!
Innen már “csak” egy lépés az újabb bajnoki trófea!

Ellenfelünket a másik csoportból kapjuk majd, de még nem dőlt el ki lesz, hiszen a Gyulai Amazonok és az Eger együttese még harcol egymással a végső helyezésekért!

A csoportmérkőzéseket a lányok a Csepel ellen zárják majd április 7-én.