Végig vezettünk Szekszárdon!

17.forduló
Szekszárdi WFC – Astra HFC-Üllő 2-3 (1-2)
g:Taylor Brianna Nicole (2) ill., Kós Petra, Szakonyi Emese (2)

Astra HFC-Üllő: Schvirján Dóra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Csolti Réka, Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Szakonyi Emese (Antalicz Alexandra 62.), Kós Petra, Gelb Mónika – Halla Petra, Szuja Anna, Hollósi Tünde, Angyal Dorottya, Szennai Tímea.

Húsvétkor sem áll meg a bajnokság, nincs pihenő a Simple Ligában, így csapatunk szombat délelőtt útra kelt a 17. forduló mérkőzésére, Szekszárdra.
Hetek óta kisebb sérülések, betegségek nehezítik a lányok bajnoki mérkőzésekre való felkészülését, így most sem volt könnyű dolga vezetőedzőnknek, hiszen ismét csak az utolsó utáni pillanatokban derült ki, hogy ki az, aki tudja vállalni a játékot.
Tulajdonképpen igazi rangadóra készültünk, hiszen ebben a szezonban már kétszer találkozott egymással a két csapat (az őszi bajnokin döntetlen, a kupamérkőzésen egygólos Astra győzelem) és mindkétszer szoros eredmények születtek.
Ezen a mérkőzésen mindenképpen szerették volna lányaink begyűjteni a három pontot, így ennek tudatában léptek pályára a Szekszárdi Sportközpontban.
A kezdősípszótól kezdve átvette csapatunk a mérkőzés irányítását, ellenfelünket beszorították lányaink a saját térfelükre, folyamatos lehetőségeket és helyzeteket kialakítva. Ez a nyomás a 14. percben góllá is érett, Kós Petra talált a Tolna megyeiek kapujába. Hat perccel később Szakonyi Emese egyéni akció után kétgólosra növelte csapatunk előnyét. Azt történt a pályán, amit csapatunk akart, ellenfelünk szinte át sem lépte a félpályát. Nem volt benne a mérkőzésben a szekszárdi gól mégis sikerült a szünet előtt szépíteniük, így 2-1-es Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.
A második félidőben ugyanúgy folytatódott minden, ahogy az elsőben abbamaradt, ismét nagy nyomást gyakoroltak a lányok ellenfelünkre és az 50. percben Vidács Krisztina remek passzából Szakonyi Emese ismét betalált, így újra kétgólos volt az Astra előny!
Nagyon jól mentek a lányok, uralták a mérkőzést, de Brianna Taylornak ismét elég volt egy villanás a 79. percben, amivel eredményben újra szorossá tette a találkozót.
Izgalmas lett így a hajrá, ellenfelünk mindent megtett az egyenlítés érdekében, de hiába próbálkoztak és rúgtak több sarokrúgást is a végén, több találat már nem született, így 3-2-re megnyerte csapatunk a rangadót!
Összességében az eredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, hiszen csapatunk sokkal nagyobb fölényben játszott, mint amit az eredmény mutat és ha kicsit pontosabbak a lányok, akár több góllal is megnyerhették volna ezt a találkozót!

Ezzel a győzelemmel “több legyet ütött csapatunk egy csapásra”, hiszen nem csak hogy megnyerte a rangadót, hanem ezzel a három ponttal egy helyet előre lépett a tabellán és egy pontra megközelítette az ötödik helyezett DVTK együttesét is!

Csapatunk a válogatott szünet miatt legközelebb április 14-én, a Soroskár együttese ellen lép pályára Üllőn!