Kétgólos győzelem a Szolnok ellen

Astra HFC-Üllő – Szolnoki MÁV 2-0 (2-0)
g: Plank Hanna, Balla Fanni

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Fésűs Janka, Plank Hanna (Rácz Karina 41.), Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Puskás Nelli, Nagy Dóra, Marek Réka, Tuba Lujza (Dóka Gréta 41.), Piricz Eszter, Barkó Zeline (Kraudy Laura 61.).Vezetőedző: Király Bianka

U16-os csapatunk vasárnap, a bajnokság 16. fordulójában Üllőn fogadta a Szolnoki MÁV együttesét. A hirtelen jött nagy meleg U16-os lányainkat sem kímélte, ráadásul először játszott a csapat idén természetesen füvön, így nem csak az ellenféllel kellett megküzdenie a lányoknak, hanem a körülményekkel is.
Éppen ezért csak úgy, mint tegnap U19-es csapatunk, U16-os lányaink is alacsonyabb tempót diktáltak, mint ami tőlük megszokott, több olyan rossz döntés csúszott be, amely bármelyik másik meccsen nem szokott gondot okozni, így a helyzetek ellenére viszonylag későn, a 26. percben sikerült Plank Hannának bevenni a szolnoki kaput. Még az első félidőben Balla Fanni kétgólosra növelte csapatunk előnyét és bár a játék képe alapján több gól is ott volt a levegőben, de ezúttal sajnos ott is maradt. Ellenfelünk nem adta magát egykönnyen, amelynek az lett az eredménye hogy szolnoki részről is maradtak ki helyzetek, lehetőségek.
A győzelem természetesen nem forgott veszélyben, csapatunk dominált jobban a találkozón még úgy is, hogy nagyon fáradtan mozogtak a lányok. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen rengeteg tétmérkőzésen vett részt a csapat ebben a szezonban, emellett nagyon becsületen dolgoznak a lányok hétről-hétre az edzéseken, keményen készülnek minden találkozóra.
Volt a győzelmen kívül más pozitívuma is a mérkőzésnek, hiszen hosszú sérülés után először lépett pályára ismét csapatunkban Kraudy Laura!
Összességében teljesen megérdemelten szerezte meg csapatunk a három pontot és továbbra is magabiztosan vezeti (tíz pont előnnyel) a Dél-keleti csoport tabelláját!

A lányoknak ismét nincs megállás, hiszen az év egyik legfontosabb mérkőzése következik szerdán, csapatunk a Gyulai Amazonok együttesét fogadja majd Üllőn az U17-es futsal döntő első mérkőzésén!

Innen már csak arra figyelünk!