Továbbra is 100%-os az U19!

Astra HFC-Üllő – Paksi SE 7-1 (3-0)
g:Kövy Elza (3), Oravecz Emma, Antalicz Alexandra, Plank Hanna

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Bakonyi Zsófia – Bagdi Doroti, Szuja Anna, Dudás Evelin, Reibl Orsolya (Plank Hanna), Puskás Nelli (Fazekas Alexa), Hollósi Tünde, Kövy Elza, Antalicz Alexandra, Oravecz Emma, Pásztor Lea (Lukács Adrienn).
Vezetőedző: Korcsogh Orsolya

Nagyon nagy meleg fogadta a csapatokat szombaton ebédidőben az U19-es bajnokság 13. fordulójában. Az időjárás rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, hiszen ebben az évben ez volt az első olyan mérkőzésünk, amely ilyen körülmények között zajlott, ráadásul a műfüves pályán 3-4 fokkal még melegebben tűnik a levegő, így legalább 33-35 fok biztosan volt a játéktéren. Nehezen indult – talán emiatt is – a találkozó, lassabban mozogtak a lányok, mint a megszokott és bár a lehetőségek megvoltak, sokszor hoztak rossz döntést. Az utolsó passzok nem mindig sikerültek pontosan, így a legtöbb lehetőség még a helyzet előtt elhalt, vagy ha megvolt a helyzet, nem sikerült jól a lövés. A 16. percben Kövy Elzával szabálytalankodott egy paksi védő a büntetőterületen belül, a jogos tizenegyest Oravecz Emma értékesítette, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A mérkőzés képét jól mutatja, hogy kapusunknak, Bakonyi Zsófinak szinte nem akadt semmi dolga az első félidőben, ennek ellenére Kövy Elza dupláján kívül nem tudták a lányok többször bevenni a paksi együttes kapuját.
A második játékrészben már sokkal több helyzetet sikerült kialakítani csapatunknak, több tisztára játszott ziccer lehetősége is volt a lányoknak. Ötletesebb, néhol talán gyorsabb is volt a játék, bár az igaz hogy már az első félidőben is több szép labdakihozatal, vagy támadásépítés is volt, ami dicséretet érdemel, de a második negyvenöt percben már a helyzetek is megvoltak ugyanezekből. Ebben a félidőben négy gólt is szereztek a lányok, igaz, sokkal több lett volna benne, amennyiben kicsit pontosabbak.
A 7-1-es végeredmény ellenfelünk számára hízelgő, akár a labdabirtoklás arányát, akár a helyzetek számát nézzük.
Az is igaz, hogy több hiányzónk is volt a mérkőzésen, amely főleg támadásban nehezíti meg a dolgunkat, de reméljük, hamarosan rendbe jönnek a lányok és ismét teljes csapattal tudunk nekivágni a mérkőzéseknek.
A lányok továbbra is 100%-os teljesítménnyel vezetik a Dél-nyugati csoport tabelláját a következő ellenfelük pedig a HR-Rent Kozármisleny együttese lesz.