Nem érdemeltünk vereséget

18.forduló
Astra HFC-Üllő – Soroksár SC 0-2 (0-0)
g:Nagy Vanessza, Győrik Alexandra

Astra HFC-Üllő: Halla Petra – Pap Nóra, Véninger Tünde (Szennai Tímea 45.), Dr.Tatai Krisztina, Csolti Réka, Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Szakonyi Emese (Antalicz Alexandra 46.), Gelb Mónika, Kós Petra – Magyar Judit, Hollósi Tünde, Szuja Anna.

NBI-es csapatunk a Simple Liga 18. fordulójában a Soroksár SC együttesét fogadta Üllőn. A kezdősípszót követően azonnal egymásnak estek a csapatok, mindkét együttes igyekezett letámadni ellenfelét. Ez lányainknak sikerült jobban, hiszen a sárga-feketék az első játékrészben szinte át sem lépte a félpályát. Csapatunk volt a veszélyesebb, több helyzetet is sikerült kialakítani, de sajnos nem sikerült bevenni ellenfelünk kapuját.
A második félidőben kiegyenlítettebb lett a mezőnyjáték, de továbbra sem volt helyzete a soroksári együttesnek, ellenben lányaink talán két mérkőzésre való lehetőséget és tiszta helyzetet puskáztak el. Amikor már talán mindenki azt gondolta, hogy gólnélküli döntetlennel fog véget érni a találkozó, a futball törvényszerűsége ismét lecsapott…A 87. percben – mondhatni a semmiből – megszerezte a vezetést ellenfelünk: csapatunk végezhetett el szabadrúgást a félpálya környékéről, a beívelt labdát a soroksáriak szerezték meg és egy gyors kontra következtében Nagy Vanesszának sikerült bevenni Halla Petra kapuját. Lányaink még ezután is próbálkoztak becsülettel, hátha sikerül legalább egyenlíteni, de sajnos ezen a meccsen nem csak a “kihagyott helyzetek megbosszulják magukat” című törvényszerűség érvényesült, hanem a “ha reggelig játszunk sem tudunk gólt lőni” is. Így nem hogy nem sikerült gólt szerezni, de a 92. percben ellenfelünk egy szabadrúgásból is eredményesnek bizonyult, így 2-0-ra megnyerte a találkozót.
Bosszantó a vereség, hiszen a játék képe, valamint a kihagyott helyzetek alapján nem érdemelt vereséget csapatunk. Ráadásul a mérkőzésen mindkét cserénk, kényszerű csere volt, Véninger Tünde sérülés, Szakonyi Emese pedig az előző heti betegsége miatt nem tudta folytatni a játékot.
Menni kell tovább, még négy forduló van hátra a szezonból és egyáltalán nem mondhatjuk, hogy könnyű találkozók várnak csapatunkra.