Fordulatos mérkőzésen nálunk az előny

Astra HFC-Üllő – Gyulai Amazonok 5-3 (0-2)
⚽Marek Réka, Oravecz Emma, Plank Hanna, Fésűs Janka, Puskás Nelli ill. Kurta Alma (3)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Szuja Anna, Balla Fanni, Marek Réka, Puskás Nelli, Fésűs Janka, Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Nagy Dóra, Tuba Lujza, Hollósi Tünde, Oravecz Emma, Piricz Eszter, Barkó Zeline.
Vezetőedző: Király Bianka

Nagyon jó együttessel találkozott szerdán csapatunk az U17-es futsal bajnokság döntőjében. A jól felkészített Gyulai Amazonok gárdája meg is lepett bennünket és az első játékrész után 2-0-ra vezetett. A szünetben helyre kellett tenni a dolgokat, meg kellett érteniük a lányoknak, hogy a döntő az egy teljesen más műfaj, mint a csoportmérkőzések, valamint játékrendszert is váltott csapatunk, így a második felidőre egy szinte teljesen más Astra érkezett ki a játéktérre. Ennek az lett a következménye, hogy tíz perc alatt Marek Réka és Oravecz Emma góljával kiegyenlítettek lányaink! Bár Kurta Alma még megszerezte a vezetést a gyulaiaknak, de az előnyt csak másodpercekig élvezhette ellenfelünk, hiszen Plank Hanna góljával ismét döntetlenre álltak a felek. Csapatunk nagyon ment, több helyzetet is kialakítottak a lányok, a 65. percben pedig Fésűs Janka a vezetést is megszerezte a csapatunknak! Innen már nem tudott felállni ellenfelünk, főleg úgy nem, hogy Puskás Nelli 66. percben szerzett extra találatával már kétgólos volt lányaink előnye!
Több gól már nem született a nagy iramú, fordulatos döntő első mérkőzésén, így csapatunk kétgólos előnnyel utazhat jövő héten kedden Gyulára!
Nagyon nagy dicséret illeti a lányokat, mert 0-2-ről felállni mentálisan és ilyen gyorsan alkalmazkodni egy másfajta játékhoz a második félidőben nem sok csapatnak sikerül, még a felnőttek között sem. A második játékrészt 5-1-re nyerték a lányok, szenzációs teljesítményt nyújtott a csapat!
Nagyon kellett ez az előny, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy Gyulán is hasonló hangulatú, nagy iramú második mérkőzésen dől el majd az aranyérem sorsa.