Nem bírtuk el a sok hiányzót Miskolcon!

19.forduló
DVTK – Astra HFC-Üllő 1-7 (2-1)
⚽Katona Flóra (2), Oláh Adrienn (2), Nagy Lilla, Mikó Erika, Nagy Panna ill., Kós Petra
piros lap: Pap Nóra

Astra HFC-Üllő: Halla Petra – Pap Nóra, Szennai Tímea, Dr. Tatai Krisztina, Csolti Réka, Kövy Elza (Szuja Anna 15.), Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Gelb Mónika, Antalicz Alexandra (Angyal Dorottya 61.), Kós Petra.

NBI-es csapatunk a bajnokság 19. fordulójában a DVTK vendégeként lépett pályára Miskolcon, a DVTK Edzőközpontjában.
Sajnos a meglévő állandó hiányzóink mellett (Lovász Emma, Erdész Fanni, Tőzsér Vanda) vezetőedzőnknek ezúttal Schvirján Dóra, Véninger Tünde, Szakonyi Emese és Vicsek Nóra játékát is nélkülöznie kellett, ez pedig már komolyabb átszervezést igényelt.
Tulajdonképpen mondhatjuk azt, hogy két mérkőzést láthattunk egy meccsen belül. “Szegény embert az ág is húzza” alapon a mérkőzés 7. percében Kövy Elza olyan szerencsétlenül ütközött egy miskolci játékossal, hogy a 15. percig tudta csak folytatni a játékot és utána a mentő vitte el, orrnyereg törés, bordatörés gyanújával és még a fogaiért is aggódtunk. Ellenfele sárga lapot kapott. Már ez az eset is megfogta csapatunkat mentálisan. Ennek ellenére a vezetést Kós Petra találatával csapatunk szerezte meg a 35. percben. Három perccel később egyenlített a hazai együttes, majd a 43. percben a vezetést is megszerezte, így 2-1-es DVTK vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.
A második félidőben jött a rémálom számunkra, egészen pontosan talán az 53. perctől kezdődően, amikor Pap Nórát gyors egymás utáni (egy percen belül) sárga lapok begyűjtése után piros lappal kiállította a játékvezető. Ekkor új mérkőzés kezdődött számunkra. Gyakorlatilag 12 perc alatt négy gólt kapott csapatunk, illetve a 84. percben Oláh Adrienn második találatával kialakult a 7-1-es végeredmény.
Összességében elmondhatjuk, hogy csapatunk ezen a találkozón nem bírta el a sok hiányzót, a negyven percig tartó emberhátrányt, valamint Kövy Elza súlyos sérülését sem.
Ellenfelünknek gratulálunk, megérdemelten nyert, hiszen egy jó csapat és Miskolcon amúgy is nagy fegyvertény a csapatok többségének jó eredményt elérni.
Foto: Miky Balla