Ismét győzött az U16

Astra HFC-Üllő – Mercedes KLC 2-0 (1-0)
⚽Marek Réka (2)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Fésűs Janka, Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Puskás Nelli, Kraudy Laura, Nagy Dóra, Marek Réka, Piricz Eszter, Barkó Zeline, Tuba Lujza, Dóka Gréta.
Vezetőedző: Király Bianka

U16-os csapatunk vasárnap 10.00 órától a Kecskemét együttesét fogadta Üllőn.
Ez a mérkőzés nagyon hasonlított az elmúlt heti Szolnoki MÁV elleni találkozóra és bár Marek Réka – viszonylag hamar – egy szögletrúgás után megszerezte a vezetést csapatunk javára, a fáradtság nagyon látszott a játékosokon, így nem csak az ellenféllel kellett megküzdeni a lányoknak. A kecskeméti együttes beállt védekezése, valamint helyenként talán túl kemény, néhol már durva játéka is megnehezítette csapatunk dolgát, így a játék nagy része inkább mezőnyben folyt kevesebb lehetőséggel, illetve helyzettel.
Az első félidő így 1-0-ás Astra vezetéssel zárult.
A második játékrész ugyanúgy folytatódott, mint az első, csapatunk birtokolta a labdát és próbálta áttörni a kecskeméti védőfalat. Ez helyenként sikerült csak, ha pedig sikerült, akkor a helyzetek kimaradtak. Gól nélkül azonban most sem maradtak a kilátogató szurkolók, igaz akcióból nem sikerült betalálni, de a 67. percben egy jogosan megítélt büntetőt Marek Réka értékesített, így 2-0-ra megnyerte csapatunk a találkozót!
Nagyon nagy terhelési szakaszban vannak most lányaink, így érthetően fáradtabbak, nehezebben mozognak, nem mindig sikerülnek úgy a fejben elképzelt dolgok, ahogy korábban. Ráadásul ezen a találkozón kényszerű cseréket is végre kellett hajtani, hiszen a huszadik percben Plank Hanna már nem tudta folytatni a játékot, illetve Kraudy Laura is cserét kért, hiszen sérülésből való visszatérése után még nem bírta végigjátszani a találkozót. Több betegünk is volt, akik ezúttal nem tudtak a csapattal tartani, úgyhogy nem tudott tovább frissíteni a csapaton vezetőedzőnk, Király Bianka.
A győzelem azonban így sem forgott veszélyben, a lányok kihozták azt a maximumot, ami jelenleg bennük van és egyre közelebb kerülnek a vágyott célhoz, a bajnoki címhez!
Öt bajnoki mérkőzés van még hátra a lányoknak a 2023/2024-es szezonból, a következő ellenfèl pedig a Honvéd együttese lesz!