KETTŐS GYŐZELEMMEL ISMÉT ORSZÁGOS BAJNOK A FUTSAL CSAPAT!

Gyulai Amazonok – Astra HFC-Üllő 1-2 (1-1)
g: Nagy Katalin ill., Marek Réka (2)

Bajnokcsapatunk: Vidra Anna, Szuja Anna, Balla Fanni, Puskás Nelli, Marek Réka, Fésűs Janka, Dóka Gréta, Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Nagy Dóra, Tuba Lujza, Hollósi Tünde, Oravecz Emma, Barkó Zeline, Rácz Karina, Piricz Eszter, Kraudy Laura.
Vezetőedző: Király Bianka

Az elmúlt héten a döntő első mérkőzésén lányaink fordulatos, izgalmas mérkőzésen 5-3-ra nyertek Üllőn a Gyulai Amazonok együttese ellen, így kétgólos előnnyel utaztak a döntő második felvonására Gyulára. A mérkőzés a Prohászka Zsolt Tornacsarnokban zajlott, ahol lázas izgatottság lengte be a lelátókat. A lelkes szurkolótábor minden eddiginél hangosabban biztatta a csapatot a lányok pedig hatalmas motivációval és elánnal vágtak bele a mérkőzésbe!
Fontos volt, hogy úgy lépjenek pályára a csajok, hogy ne a kétgólos előnyre alapozzanak, hanem úgy játszanak, mintha csakis ezen a találkozón múlna minden! Ezt meg is tette csapatunk, hiszen minden taktikai utasítást betartva, fáradtságot nem érezve harcoltak az aranyéremért!
Bár az 5. percben ellenfelünk szerzett vezetést Nagy Katalin találatával, lányaink nem ijedtek meg, hanem még motiváltabbá váltak és Marek Réka góljával a 35. percben egyenlítettek, így megmaradt az Üllőről hozott kétgólos előny a szünetre.

A második játékrészben még inkább odatette magát csapatunk, fegyelmezetten, okosan és jól játszottak a lányok! Küzdöttek, mint még soha és a pályán minden egyes pillanatban megmutatták, hogy miért is ők a legjobbak! Ellenfelünk próbálkozott, de csapatunk fegyelmezett játéka ellen nem volt esélye, sőt még lányaink alakítottak ki több helyzetet a gyulai kapu előtt.
Ahogy teltek a percek, úgy nőtt a bizonyosság: újra bajnok lesz a csapatunk! A kegyelemdöfést a 66. percben Marek Réka vitte be, hiszen megszerezte a vezetést csapatunk javára és innen már biztossá vált, hogy U17-es futsal csapatunk négy perc múlva bajnoknak mondhatja magát!

Összesítésben 7-4 a vége és a tavalyi U15-ös győzelem után, immár U17-es bajnok is a csapat!

A lányok abszolút megérdemelten nyerték meg a döntőt, hiszen mindkétszer felülmúlták, az amúgy remek erőkből álló, jól felkészített Gyulai Amazonok együttesét.
Rengeteg nehézségen ment a csapat az elmúlt hetekben, sokat kellett sakkozni a pihenőidővel, mert fáradtak voltak a lányok és a sérüléseket is rekordgyorsasággal kellett kezelni, de minden játékos és vezetőedzőnk is megtette azt, ami tőle telt, így talán még értékesebb ez a siker! 

Nagyon sokat dolgozott a csapat egész évben ezért a bajnoki címért és persze ne felejtsük el vezetőedzőnk, Király Bianka érdemeit sem, hiszen ő vezette a lányokat immár második évben győzelemre!

Hatalmas gratuláció nekik az aranyéremért és az elképesztő teljesítményért!